banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

EURO 2012'nin Müslüman futbolcuları
Baraj maçlarında elenen Milli Takım'ımız ve Bosna Hersek şölene katılabilseydi bu sayı çok daha yukarıda olacaktı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yer alan ve bünyesinde göçmen kökenli birçok Müslüman'ı barındıran Avusturya ve İsviçre'nin de yokluğu rakamın azalmasına yol açtı. En fazla Müslüman sporcuya sahip ekip ise Fransa. 
Bilhassa 1990'ların ortalarından itibaren Sabri Lamouchi, Zinedine Zidane, Nicolas Anelka, Eric Abidal ve Thierry Henry gibi bir bölümü sonradan İslam'la müşerref olan yıldızlarla mücadele eden Fransa, nüfus bakımından çoğu Kuzey Afrika kökenli milyonlarca Müslüman'ın yaşadığı bir ülke.


Euro 2008'de 6 Müslüman futbolcuyla boy gösteren Fransa'da bu kez tam 7 oyuncu İslam'ı seçmiş durumda. Bu isimler, Frank Ribery, Adil Rami, Kerim Benzema, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Alou Diarra ve Florent Malouda.


Fransa'yı 3'er Müslüman yetenekle Almanya ve Hollanda takip ediyor. Almanya'dakilerin ikisi bizim çocuklar; Real Madrid'li Mesut Özil ile Borussia Dortmund'lu İlkay Gündoğan... Panzerlerin diğer Müslüman oyuncusu yine Real Madrid forması giyen Tunus asıllı Sami Khedira.


Hollanda'dakilerden ilki Barcelona'lı İbrahim Afellay. Afellay gibi Fas kökenli olan bir başka Portakal ise başarılı stoper Halid Boulahrouz. Üçüncüsü ise sonradan Müslüman olan Robin Van Persie. Faslı eşinin de etkisiyle İslam'la tanışan Arsenal'in tecrübeli forveti, geçen sezon İngiltere Premier Ligi'nde gol kralı oldu.


İsveç'te Kosovalı bir Arnavut olan 24 yaşındaki Emir Bajrami, göçmen aileye mensup. Priştina doğumlu ve Hollanda'nın güçlü kulüplerinden Twente adına ter döküyor. Babası Boşnak, annesi Hırvat olan Zlatan İbrahimoviç'in Müslüman olduğu iddiası da kuvvetli. Rusya'da Tatar asıllı Marat İzmailov, Müslüman kökenli.
Fransa'da yedi Müslüman var
Rusya: Marat Naileviç İzmailov
Hollanda: RobinVan Persie, İbrahim Afellay, Khalid Boulahrouz
Almanya: İlkay Gündoğan, Mesut Özil, Sami Khedira
İsveç: Zlatan İbrahimoviç, Emir Bajrami
Fransa: Frank Ribery, Adil Rami, Kerim Benzema, Samir Nasri, Hatem Ben Arfa, Alou Diarra, Florent Malouda.
Kaynak: ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.