banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Haliliye Viranşehir Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi

Engelliler engelsizliğe koştular

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Atletizm koşusuna 22 lisanslı engelli sporcu katıldı.

 

Şanlıurfa GAP Arena Stadından Atletizm İl Temsilcisi Salih Yıldız 22 engelli çocuk üç kategoride yarıştırıldı.

 

03 Aralık Dünya engelliler günü dolayısı ile Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü faaliyet programında yer alan Engelliler Atletizm Şöleni 08 Aralık 2012 Cumartesi günü saat:10.00’da Şanlıurfa GAP Arena Stadyumunda yapıldı.

 

Programla ilgili konuşan Şanlıurfa Atletizm İl Temsilcisi Avukat Salih Yıldız; “Dünya engelliler günü atletizm şöleni geçen yıl olduğu gibi bu yılda programa alınarak Şanlıurfa ‘da faaliyet gösteren ve bütün kurumları temsil eden Şanlıurfa Eğitim Kurumları Derneği aracılığı ile bütün Rehabilitasyon Merkezlerine çağrıda bulunarak bu şölene katkı sunmaları istenmiştir.Ancak Şanlıurfa ‘da faaliyet gösteren Rehabilitasyon merkezlerinden ilgi gösterilmemiş, Divan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi 22 Engelli sporcusunu bu şölene göndermiş ve şölenimiz şölen havasında geçmiştir.Bu katkılarından dolayı Divan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezinin yöneticilerine teşekkür ediyorum. 2013 Dünya Engelliler Günü Atletizm Şölenimize Şanlıurfa ‘da ki bütün Rehabilitasyon Merkezlerinin sporcularını bu şenliğe davet ediyorum” dedi.

 

Daha sonra bu organizasyonun hazırlanmasında büyük emeği geçen kıdemli atletizm antrenörü Leman Elmas söz alarak şunları söyledi; “ Engelliler atletizm şenliğinde, engelli çocuklar engelleri aşıp koşu mesafelerini başarı ile tamamladılar. Koşuya toplam 22 engelli çocuk katıldı. Sporcular 30 metre, 50 metre ve 100 metre olmak üzere toplam 3 kategoride yarıştılar. Koşuya katılan sporcuların bazıları 5,6 ve 7 yaşında yürümeye başladılar. Bugün ise kendilerine belirlenen mesafeyi büyük bir zevkle koşup madalyalarını aldılar. Koşuda onlara eşlik eden anne ve babaların mutluluktan gözlerinin içi gülüyordu. Sporculara madalyalarını ise onların en büyük emektarı olan anne ve babaları takdim etti. Şenlik havasında geçen bu organizasyonların sürekli hale getirilmesi çocukların sosyalleşmesi açısından büyük katkı sağlayacaktır. Dileğimiz 2013 yılında yapılacak olan atletizm şenliğine bütün Rehabilitasyon Merkezlerinin ilgi göstererek sporcularını bu şenliğe göndermeleri en büyük mutluluğumuz olacaktır” dedi.

 

Koşudan sonra koşu birincilerine ve tüm katılımcılara madalya verildi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.