banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Emreden Ardaya ilginç nasihat!

A Milli Takım Kaptanı Emre Belözoğlu, Vatan Gazetesinden Gökmen Özdemire konuştu:

Milli Takımda takımında fazla şans bulamayan çok oyuncu var. Sence bu takımı nasıl etkiliyor?

Oyuncuların fiziki açısından hazır olup olmamaları dışında fark olmuyor. Örneğin Tuncay. Onun gibi birinin Milli Takıma geçmişte yaptıkları, neler yapabileceğinin göstergesi. Ben de bu durumlarda oldum, eleştirildim. Onları anlıyorum. Milli Takım çok farklı bir yer. Burada hep duygularıyla oynayan futbolcular var. Hiçbir arkadaşım için Bu adam nasıl bu sahada? diye düşünmem, hiçbir arkadaşıma da böyle düşündürtmem.

Aykut Kocamanın Milli Takım yüksek primler yüzünden cazibeli sözüne ne diyorsun? Sen yüksek prim için buraya koşarak geliyorsun?

Alt yapılar, Ümit, A Milli, 200ün üzerinde milli oldum. Her İstiklal Marşında, çok samimi söylüyorum, tüylerim diken diken olmuştur. Buraya gelirken hep bunu düşünürüm. 11 senedir buradayım. Hiç para pazarlığı görmedim. Böyle şeyler düşünen insanlar varsa da, Aykut hoca dahil, bu iş irdelenmeli. Buraya kimse maddi hesaplarla gelmiyor. Aykut hoca kimseyi zan altında bırakmaz. Herkes gönüllü, burası Milli Takım. Aykut hoca da bu takımın futbolcuydu.

Aykut hocayla konuşacak mısın?
Yoo. Aykut hoca Türk futboluna birşeyler katabilecek en dürüst 2-3 insandan bir tanesi. Ayrıca Hiddinkin eski talebesi, Oğuz hocanın arkadaşı. Onlar konuşurlar. Biz böyle toplara girmeyiz.

Sahadaki Emre ile dışarıdaki Emre arasında dağlar kadar fark var. Neden?
Benim bugüne kadar bir hakeme bir arkadaşıma küfür ettiğim yok ki. Sinirlenip ifademi elle mimikle dile getiriyorum. Ben bundan besleniyorum.

Sahada kendimi sinirlendirip bununla enerji topluyorum. Yapım bu. Ama bunu dizginlemeye çalıştığımda performansım etkilendi. Ben mücadeleye girdiğimde, tekme tokat yediğimde verimli oluyorum. Bundan beslenen bir oyuncu kimliği oluşturdum. Öfkemi kontrol ettiğimde başarılı olurum. Biraz kaçırdığımda insanlar beni tu-kaka yapıyor. Bir şeyleri değiştirmek için çaba sarfettim. Olmuyor. Olabildiğince. Kötü örnek olan görüntüyü değiştirmek için elimden geleni herkese, hocama, yönetime gösteriyorum. 3-4 yılım var. Saçlarım beyazlasın biraz. Bir anda değişmeyi bekleyenler sadece hayâl kurarlar.

ARJANTİN GİBİ OLMAYALIM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.