banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Tomas Wiesner Qazim Laçi Kaan Kairinen

Emre Belözoğlu'na Soruşturma Açılıyor


TFF, Fenerbahçe maçı öncesi A.Gücülü Kağan’a gönderilen mesajla ilgili harekete geçti

FUTBOL Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan, gündeme bomba gibi düşen F.Bahçe-Ankaragücü maçı öncesinde Emre Belözoğlu tarafından Ankaragücülü Kağan Söylemezgiller’e gönderilen mesajlarla ilgili soruşturma başlayacağını söyledi. Arıboğan, konuyu yönetim olarak görüştüklerini belirterek, "Kamuoyunu rahatlatabilmek için gerekli kararı alarak, hukuki soruşturmanın bir an önce yapılmasını sağlayacağız. Yönetim kurulu, birkaç gün içinde soruşturma başlatacak" dedi.

 

Kafalarda soru işareti kalmasın

LÜFTİ Arıboğan, federasyon yönetim kurulunun A Milli Takım’ın Belçika maçı için kamp yaptığı Hollanda’da bulunduğunu ve konuyu bu ülkede öğrendiklerini ifade ederek, "Kimsenin kafasında herhangi bir soru işareti kalmayacak şekilde konuyu açıklığa kavuşturacağız. Bu nedenle Türkiye’ye dönmeyi beklemeden burada yönetim olarak karar alıp, soruşturmayı başlatmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

Trabzonspor hazırlanıyor

TRABZONSPOR avukatları, FIFA’ya başvuru için hazırlıkları sürdürüyor. Çalışma tamamlandığında konu FIFA’ya aktarılacak ve gelişmelerden Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği haberdar edilecek. Olaya karışan FIFA Lisanslı menajerlik firmasının faaliyetlerinin gözden geçirilmesi talep edilecek.

 

Geçen sezon da benzeri yaşandı

BUGÜN konuşulan olayın benzeri geçen sezon sonu da yaşanmıştı. Olay yine Ankaragücü-Fenerbahçe maçı öncesi gerçekleşmişti. Ankaragücü Onursal Başkanı Melih Gökçek’in iddiasi kalecileri Serkan Kırıntılı ile ilgiliydi. Serkan, F.Bahçe maçı öncesi Bağdat Caddesi’nde görülmüş, iddiaya göre amigo Fatih Öney kendisine 100 bin TL teklif etmişti. Futbolcuları Ariel Broggi’yi arayan bir kişi de kendisine para teklif etmişti.

 

Kovuşturmaya yer yok

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı şüpheli Serkan Kırıntılı konusunda "Şike teklifini kabul etmek (dolandırıcılık)" suçundan açtığı soruşturmayı tamamladı. İddia sahipleri Melih Gökçek ve Ahmet Gökçek dinlendi. Ümit Özat, Serkan Kırıntılı, Fatih Öney, Can Emre Yücel’in ifadelerini alan başsavcılık konuyla ilgili kararını 4 şubat 2011’de verdi. İşte Sporx’in ele geçirdiği "kovuşturmaya yer olmadığı" yönündeki savcılık kararı.

 

Şimdi ne olacak?

MENAJER Ekrem Okumuş’un cep telefonundan, Emre Belözoğlu’nun adıyla Ankaragücülü oyuncu Kağan Söylemezgiller’e atıldığı ileri sürülen mesajla ilgili hukuki süreçte neler yaşanacağı merak ediliyor. Emre’nin böyle bir durumda suçlu sayılamayacağını dile getiren hukukçular, "Hukukta deliller önemlidir. İspat, delillere bağlıdır ve delilsiz ceza verilemez. İddia eden iddiasını ispatla mükelleftir. Emre’nin o mesajı attığının delillendirilmesi de çok zor" ifadesini kullandılar.

 

Emre’ye ceza verilebilir

SAVCILIK soruşturmasında Okumuş’un ceza alabileceği dile getirilirken, suç unsuruna rastlanması durumunda "Sporda Şiddet Yasası’na göre; yüzde 50 artırılarak 5 ile 12 yıl arasında ceza verilebilecek. Cumhuriyet savcılığına intikal eden olayda suç unsuruna rastlandığı takdirde, Futbol Federasyonu Etik Kurulu da konuyu araştıracak. Bu doğrultuda Emre’ye ceza verilebilecek ve menajer Okumuş’un da FIFA lisansı iptal edilebilecek.

 

5 yıldan 12 yıla kadar hapis

Şike ve teşvik unsurlarına rastlandığı takdirde ağır cezalar gelecek. Sporda Şiddet Yasası’na göre, bir spor müsabakasının sonucunu etkilemek amacıyla, bir başkasına kazanç veya sair menfaat temin eden kişi 5 yıldan 12 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezasına çarptırılacak. Kendisine menfaat temin edilen kişi de bu suçtan dolayı müşterek fail olarak cezalandırılacak. Şikeye katkıda bulunan da aynı cezaya mahkum edilecek.

 

Yıldırım sert çıktı

FENERBAHÇE Başkanı Aziz Yıldırım, "Kulübümüzün ve futbolcularımızın adını çirkin senaryolarının içinde anmaya cüret edenler hakkında gerekli hukuki süreç işletilmektedir" dedi. Yıldırım, kulübün dergisindeki yazısında şu ifadelere yer verdi: "Her sezon tekrarlanan senaryoların yine bazı kesimler tarafından gündemde tutulduğunu takip ediyoruz.

 

Bu konudaki tepkilerini kulübümüzle paylaşan taraftarlarımızın müsterih olmasını rica ediyorum. Kulübümüzün adını ağızlarına bu şekilde alınmasına izin vermeyiz. Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Yasası’nın, tüm spor camiasının yaka silktiği bu kişilerle mücadele etme yolunda önemli katkı sağlayacağına inanıyoruz."

Fotomaç 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.