banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Elmander: Gollerimle Başarıda Pay Sahibi Olacağım

Galatasaray’ın Yeni Transferi Johan Elmander, Galatasaray Televizyonu’na Özel Açıklamalar Yaptı

 

Öncelikle futbola başlangıcından bahsedelim? Seni tanımamız için futbola başlangıç hikayeni anlatabilir misin?

 

Kariyerime Homalund takımına başladım, küçük bir 2. Lig takımı. Ama orada büyük ağabeyimle beraber oynadım. O da futbolcuydu, onun da mevkiisi forvetti. O yüzden çok güzeldi orada birlikte forma giymek. Ondan sonra 1. Lig’e transfer oldum. Orada birkaç sezon geçirdikten sonra Hollanda’ya transferim gerçekleşti.

 

Kariyerinin ilk dönemlerinde orta sahada görev aldığını görüyoruz. Çok yönlü bir hücum oyuncusunun günümüz futbolunda önemi büyük. Bu anlamda da öne çıktığını görüyoruz.

Sizin de belirttiğiniz gibi birden fazla pozisyonda oynayabiliyorum. Sadece forvet de değil, orta sahada da oynayan bir futbolcuyum. İsveç’te oynarken 21 Yaş Altı Milli Takımı’nda orta sahada görev aldım. İngiltere’deki bazı maçlarda orta sahada yer aldım. Sağ kanatta, sol kanatta, farklı mevkiilerde oynadım. Atak anlamında her yerde görev alabileceğimi düşünüyorum, ama tabi ki her zaman için tercih ettiğim pozisyon forvet pozisyonu.

 

"Tamamdır, ben futbolcu oluyorum" dediğin zaman oldu mu, hatırlıyor musun?

Kariyer anlamında futbolcu olacağımı Feyenoord’a gittiğim zaman anladığımı söyleyebilirim. Bu benim için çok önemli bir adımdı. Oraya gittiğim zaman çok genç bir futbolcuydum, genç bir oyuncu olarak maç yapmaya ihtiyacım vardı. Bu yüzden de kiralık oynamak, tecrübe kazanmak anlamında işime yaradı.

 

Brondby’deki yükselişin altında ne yatıyordu? Bu hikayeden belki Galatasaray’la bir paralellik söz konusu olabilir?

Bir futbolcu için büyük kulübe gitmek, iyi bir hocayla çalışmak çok önemli. Brondby’de de ben bunu yakaladım. İyi bir kulüptü, iyi taraftarlara sahipti, iyi bir teknik direktörü vardı, bana şans veriyordu. İyi de bir futbol oynadım. Bir şeyleri iyi yaptığınız zaman da otomatikman daha iyi işler yapmak için kendinizi motive ediyorsunuz. Burada da bu tip durumların olacağından eminim. Performansımı, tecrübemi, her şeyimi bu kulübe yansıtacağıma eminim.

 

Bolton’daki yüksek performansın ardından bu transferin hikayesini senin ağzından dinleyebilir miyiz?

Galatasaray’ın uzun zamandır benimle olan ilgisini, beni seyrettirdiğini biliyorum. Bunu ilk duyduğum zaman gerçekten çok mutlu oldum. Galatasaray’ı uzun zamandır tanıyordum, o yüzden bu durum beni çok mutlu etti. Transferin gelişme öyküsündeyse, menajerimle bağlantıya geçildi, pazarlıklar yapıldı. Şu anda burada sizin yanınızda olduğum için çok mutluyum.

 

Transfere ikna edilirken statla ilgili bilgi aldın mı, etkilendin mi?

Karar alma aşamasında yeni stadın çok önemli rolü oldu. Kişisel anlamda bir araştırmam da oldu. Stadın resimlerine baktım, videolarını izledim. İnanılmaz bir stat, tamamı dolu olduğu zaman bir futbolcu için çok önemli bir atmosfer oluşacak.

 

Bolton’da sezonun en golcü oyuncusuydun. Elmander, futbol otoritelerine göre tam bir sistem oyuncusu olarak tanınıyor. Sen buna katılıyor musun, tarzın, oyun yapın hakkında neler söylemek istersin?

İlk 6 ayda forvet pozisyonunda oynadım ve 10 gol attım. Ondan sonra pozisyonum biraz daha geri çekildi, orta sahada oynadım. Bolton’daki performansımdan anlayacağınız gibi sistem ve takım oyuncusuyum. Bir futbolcu gününde olmasa bile mutlaka en azından taraftarı ve kulübü için koşup, mücadele etmeli. Ben de böyleyim, oynadığım takım için elimden geleni yapan bir insanım. Günümde olmasam bile koşan, mücadele eden bir oyuncuyum. Zaten Premier Lig’e baktığınızda en fazla koşan forvetlerden biriyim. Buradan da anlayacağınız gibi kendimi sistem ve takım oyuncusu olarak nitelendirebilirim.

 

Bolton menajeri Owen Coyle’dan sonra Fatih Terim’le çalışacaksın. Neler söylemek istersin?

Owen Coyle’dan ayrılacağım için üzüntü duyuyorum. Kendisiyle yeniden doğdum diyebilirim. Bir hocanın futbolcuya güvenmesi çok önemlidir. Bana güveni tamdı, o yüzden kendisine sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Fatih Terim ismi hakkında bir araştırma yapmaya gerek yok. Bütün dünya çapında tanınan, Türk Milli Takımı’yla, Galatasaray’la yaptıkları ortada olan çok iyi bir teknik direktör. Bir an önce onunla buluşup, onun için elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum.

 

Çok sayıda serbest vuruş golün olduğunu biliyoruz, burada da serbest vuruş gollerini görecek miyiz?

Duran toplarda mutlaka bir etkinliğim var. Son zamanlarda fazla serbest vuruş kullanmıyordum ama umarım Galatasaray formasıyla bu şansı yeniden bulurum, gollerime burada devam ederiz.

 

Milan Baros’la bir uyum sağlayacağınız konusundaki yorumlar için neler söylemek istersin?

Kendisini futbolcu olarak da, ortak arkadaşımız vasıtasıyla da tanıyorum. Çok iyi bir futbolcu olduğunu biliyorum. Beraber oynarsak iyi bir ikili olacağımızı düşünüyorum.

 

Lakabın var mı, forma numarası olarak neyi tercih edeceksin?

Lakabım yok. Numara anlamında 9 benim favori numaram, burada da onu giyeceğim.

 

Gelecek sezonla ilgili kaç gol atacağını düşünüyorsun? Taraftarlardan bu yönde gelen sorular var.

Taraftarlara bir mesaj vermek istiyorum. Burada elimden gelenin en iyisini yaparak birçok gol atmak istiyorum. Ancak önemli olan takımın başarısı ve ben de takım için elimden gelenin en iyisini yapacağım. Attığım gollerle bu başarıda pay sahibi olursam çok mutlu olacağım. Önümüzdeki sene birçok maç kazanacağız. Bu maçlarda önemli rol almak istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.