banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Diyarbakırsporu yakındıran zemin
Maçlarını Siirt ya da Batmanda oynamak isteyen Diyarbakırspor, yarın Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvuracak.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Suat Kaya, AA muhabirine, Diyarbakır Atatürk Stadının zemininin yaklaşık 2 aydır bozuk olduğunu, sahanın büyük bölümünde çim olmadığını anlattı. Bu zeminde futbol oynamanın hem Diyarbakırspor hem de konuk ekipler için sıkıntı yarattığını kaydeden Kaya, kendi sahalarındaki lig maçlarını Siirt ya da Batmanda oynamak istediklerini bildirdi. Kaya, bu taleplerini içeren başvuruyu yarın TFFye ileteceklerini bildirerek, şöyle konuştu:

Zeminin hali anlatılamayacak durumda. Yeryüzünde çimi Diyarbakır Atatürk Stadından kötü olan başka bir stat yok. Sadece kendi takımımız için bunu dile getirmiyoruz. Rakip oyuncular için de belirtiyoruz. Maalesef çim çok kötü bir halde. Televizyondan maçlarımızı izleyen sporseverler durumu görmüştür. Bu nedenle maçlarımızı başka bir stadyumda oynamak istiyoruz. Batman ya da Siirtteki statlar ve o kentlerin takımlarının maç programları, bizim bu kentlerde maç yapmamıza engel görünmüyor.

Atatürk Stadında 3 gün önce bozuk olan yerlere çim tohumu ekildiği, önceki günkü sağanakta ekimi yapılan tohumların da zarar gördüğü belirtildi.

Teknik Direktör Kaya, bu hafta sonu ligde maçları olmadığını, pazar günü Karabükspor ile Ankarada hazırlık maçı yapacaklarını kaydetti. Kaya, bu hazırlık maçının takımdaki eksiklerin görülmesi açısından önemli olduğunu sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.