banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Diyarbakırspor küme düşmedi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu yaptığı toplantıda, 88. dakikasında taraftarların sahaya girmesi nedeniyle tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor - Diyarbakırspor maçını 1-0 Büyükşehir Belediyespor lehine tescil etti. Kararla birlikte Diyarbakırspor küme düşmekten kurtuldu.

 


Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, bugün İstanbul'da yaptığı olağanüstü toplantıda 14 Mart 2010 tarihinde 88. dakikada tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Diyarbakırspor maçının hakem ve temsilcilerinin görüşlerini dinledi. Bununla birlikte mevcut tüm görüntülerin, TFF Hukuk Müşavirliği ile birlikte bir kez daha analiz edildiği ifade edildi.
Tüm bu raporlar sonucunda; TFF Yönetim Kurulu, söz konusu müsabakanın, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21. Maddesi hükümleri çerçevesinde maçın 1-0 İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımı lehine tescil edilmesine karar verdiğini duyurdu.

 


TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan'ın toplantı sonrası yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

 


"Sizlerle 3 gün içinde bir kez daha birlikte olduk. Yakından takip ettiğiniz üzere TFF Yönetim Kurulu bugün olağanüstü bir toplantı yaparak geçtiğimiz Pazar günü yarıda kalan İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor müsabakasını görüştü.

 


Toplantıda 88. dakikada tatil edilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor- Diyarbakırspor maçının hakem ve temsilcilerinin görüşlerini dinledik. Bununla birlikte mevcut tüm görüntüler, TFF Hukuk Müşavirliği ile birlikte bir kez daha analiz edildi. Ayrıca İstanbul Valiliği'nin maçla ilgili görüşlerini, aldığı önlemleri değerlendirdik.

 


Bu kapsamda TFF Yönetim Kurulu'nun söz konusu maçla ilgili aldığı karar şöyle:

 


Futbol Müsabaka Talimatı'nın 21.maddesi hükümleri çerçevesinde, Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor müsabakasının; Büyükşehir Belediyespor lehine 1-0 devam ederken, hakem tarafından tatil edilerek yarıda kaldığı 88. dakikadaki sonucu olan 1-0 ile tescil edilmesine karar verildi.

 


Özellikle Büyükşehir Belediyespor-Diyarbakırspor maçının ardından kamuoyunun hemen hemen her kesiminden bu maçla, ligimizle ve Türk futbolu ile ilgili çok çeşitli yorumlar yapıldı. Türkiye Futbol Federasyonu olarak tüm bu yorumları çok dikkatlice inceleyerek, gerekli değerlendirmeyi yaptık.
Türkiye Futbol Federasyonu özerk ve bağımsızdır. Kararlarını kendi kanunu, statüsü ve talimatları ışığında verir.

 


TFF Yönetim Kurulu'nun bugün sizlerle paylaştığım kararlarında da sadece futbolun yasal dinamiklerinin etkili olduğunu bir kez daha belirtmek isterim.
Tüm bu yaşananlar uzun süredir Spor Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile birlikte üzerinde çalıştığımız Sporda Şiddet Yasası'nın yeni halinin süratle Meclisimizden geçmesi ihtiyacını ortaya koymaktadır."
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.