banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Taşlıdere Şanlıurfalı Belediye

Cezalar onandı, gözler UEFA'da!
Şimdi gözler, vereceği karar için dört gözle bu adımı bekleyen UEFA'ya çevrildi

Türk futbol kamuoyunun günlerdir beklediği gelişme dün yaşandı... Tahkim Kurulu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun (PFDK), 6 Mayıs gece yarısı verdiği cezaları karara bağladı ve büyük bölümünü değişikliğe gitmeden onayladı. Gözler, PFDK’nın, “Sahaya yansımamıştır” hükmüne varmasına rağmen Fenerbahçe kulüp yöneticileri ile ilgili men cezalarına çevrilmişti.



Tahkim Kurulu, şike ve teşvik ile suçlanan İlhan Ekşioğlu’na 3 maçtan (Gençlerbirliği-Fenerbahçe, Eskişehirspor-Trabzonspor, Fenerbahçe-Ankaragücü) 1’er, toplamda 3 yıl, Şekip Mosturoğlu’na 1 maçtan (Eskişehirspor-Trabzonspor) 1 yıl, Cemil Turan’a da 1 maçtan (Fenerbahçe-Ankaragücü) 1 yıl men olarak verilen cezaların altına imza koydu.



İbrahim Akın, Serdar Kulbilge ve Ümit Karan’a verilen cezalarda ise değişiklikler yaptı. Futbolcu İbrahim Akın’a verilen   3 yıl müsabakalardan men cezası   2 yıla indirilirken, Serdar Kulbilge’nin 2 yıl müsabakalardan men cezası 3 maç mene çevrildi. Ümit Karan’ın 2 yıl hak mahrumiyeti cezası ise 2 yıl müsabakalardan men cezası olarak düzeltildi.
Tahkim Kurulu’nun PFDK dosyalarını karara bağlamasının ardından gözler şimdi UEFA’ya çevrildi. Türkiye’de yaşanan süreci başından bu yana yakından izleyen UEFA’nın da kısa süre içerisinde gelecek sezon Avrupa Kupaları’na dair kararını açıklaması bekleniyor.
haber7

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.