banner2
Öne Çıkanlar Aşağı Yazıcı Akhisar Belediyespor Asger Sorensen Angelo Preciado Darıca Gençlerbirliği

CAS, Fenerbahçe'ye ağır cezayı onadı

Avrupa Ligi gruplarına katılım payı ve maçlarda kazanılacak her puan için UEFA 'nın yaptığı ödeme, reklam ve yayın gelirlerinden mahrum olacak olan sarı-lacivertliler, gişe hasılatını da elde edemeyecek.

 

Fenerbahçe; "UEFA Tahkim Kurulu’nun Fenerbahçe Spor Kulübü aleyhine vermiş olduğu 2 yıl Avrupa kupalarından men cezası ile ilgili kararının iptaline ilişkin Kulübümüz tarafından yapılan başvuru, CAS Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’nin 28.08.13 tarihli kararı ile reddedilmiş ve UEFA Tahkim Kurulu’nun 10 Temmuz 2013 tarihli kararının onandığı  tarafımıza bildirilmiştir.

Fenerbahçe Futbol A.Ş." diyerek verilen ceza hakkında açıklamayı yaptı.


CAS 'A DA YÜKLÜ BİR RAKAM ÖDEYECEK

 

Avrupa Ligi grubuna giremediği takdirde yaklaşık 10 milyon euro'dan (katılım payı ve tahmini grupta toplanacak puanlardan oluşan toplam rakam) olacak olan Fenerbahçe , gruplara alınmaması durumunda evinde oynayacağı maçlarda yaklaşık toplam 6 Milyon TL' gişe hasılatını da alamayacak.

 

Ayrıca CAS'daki davayı kaybeden Fenerbahçe, 2 gün üst üste saatlerce süren duruşmalar nedeniyle CAS'taki hakemler ve avukatlar için tüm masrafları ödeyecek. Hem UEFA'nın tuttuğu avukatların paralarını, hem kendi avukatlarının ücretlerini ödemek zorunda kalan Fenerbahçe, daha önce UEFA merkezine 2 kez, son olarak Lozan'daki CAS Merkezi'ne gidiş ve gelişlerde hep özel uçaklar kullanmış ve çok sayıda avukat ve yönetici ile gidilen yerlerde otel ve yemek masrafları da eklenince çok yüksek rakamlar harcamıştı.

 

Fenerbahçe'nin sadece bu yıl içinde kaybettiği rakam yaklaşık 15 milyon euro olarak göze çarpıyor.

Öte yandan, Fenerbahçe şampiyonlar ligindeki 20 Milyon Euronun tamamını da ezeli rakibi Galatasaray'a kaptırmıştı. Samanyolu Haber

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.