banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Çankaya Belediyesi 1. Lige geri döndü
Aroma Erkekler Birinci Voleybol Ligi takımlarından Polis Akademisi ve Kolejinin haklarını alan Çankaya Belediyesi, yeniden 1. Ligde yer alacak

Konuyla ilgili Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı ve Çankaya Belediyesi Anka Spor Kulübü Başkanı Hayati Soylu, kulübün isim babasının kendisi olduğunu belirterek, Biz de masal kuşu anka gibi küllerimizden yeniden doğduk dedi.

Geçen sezon 2. Ligden 1. Lige yükselen, ancak maddi sıkıntılar nedeniyle kendisini feshetme aşamasına gelen Polis Akademisi ve Kolejinin haklarını devraldıklarını kaydeden Soylu, Çankaya Belediyesi spor ahlakını, sporculuk ruhunu öne çıkaran, özellikle de gençliği topluma kazandırmada, gençliği sahiplenici özelliğiyle dikkati çeken ve geçmişte sporun her branşında çok büyük başarılara imza atmış bir belediye. Ancak yönetime geldiğimizde gördük ki geçmişteki spor kulübü son derece kötü bir yönetim tarzıyla hem kendini hem belediyeyi belli ölçüde çökertecek bozuk bir yapıya dönüşmüş. Bu yapıyı ortadan kaldırabilmek için büyük mücadele verildi. Borçlar, sporcular ve alınan elemanlarla ilişkiler, paraların ödenmemesi, alınan paraların nereye gittiğinin belirsizliği gibi böyle bir karmaşık ortam vardı diye konuştu.

Bu kötü durumu ortadan kaldırmak için aylarca mücadele ettiklerini ve artık eski kulüple hiçbir bağlarının kalmadığını ifade eden soylu, şöyle devam etti:

Tabi ki bu bağlar koparıldıktan sonra gençlikten ve spordan kopmadık. Sporun her dalında yine olmalıydık. Gençleri tabandan alıp Türk sporuna ve toplumuna gerek fizik gerek ahlaki açıdan kazandırmak bizim görevimiz. Bunun için yeniden bir yapılanmaya gittik. Anka Spor ismini ben buldum. Anka, küllerinden doğan masal kuşudur. Tabiri caizse biz de küllerimizden doğuyoruz. Amaç tabana yayılmak. Şu aşamada çok büyük transferlerle dünya çapında başarılara imza atmayı düşünmüyoruz. Tabandaki çocukları yetiştirip geleceğe hazırlayacağız. Tabandaki bu insanları çekebilmek için de bir vitrine ihtiyacımız var. İyi bir vitrin olacak ki gençleri çekebilesiniz. Bu vitrin de, voleybolda 1. Ligdir.

-1. LİGE ÇIKMANIN EN KOLAY YOLU BUYDU-

Geçmişteki kötü yönetim nedeniyle takımın 2. Lige kadar gerilediğini dile getiren Soylu, Bizim için 1. Lige çıkmanın en kolay yolu da kendini feshetmek isteyen Polis Akademisi ve Kolejinin haklarını almak oldu. Bir protokol yapıldı ve kulübü devraldık dedi.

Voleybola bakıldığında iyi oyuncuların bir çoğunun Çankaya Belediyesinin alt yapısından çıktığını kaydeden Soylu, buna örnek olarak (A) Milli Erkek Takımı Kaptanı Sinan Cem Tanıkı gösterdi.

Voleybolun yanı sıra özellikle atletizm ve güreş gibi yeni branşlarda da faaliyet göstermek istediklerini belirten Hayati Soylu, Voleybol dışında Hentbol Süper liginde zaten 2 takımımız var. Ancak ben bu fikrimi yönetim kurulu üyelerine sunacağım. Sporun temel taşı olan atletizm ve Türkiyenin en başarılı branşlarından güreşte de yeni sporcular yetiştirmek istiyoruz. Eğer kabul edilirse en kısa zamanda bu alanda da çalışmalara başlayacağız dedi.

Ligde ilk olarak bu hafta sonu start alacak Teledünya Türkiye Kupası maçlarında sahaya çıkacak ve antrenörlüğünü Orhan Yavuzun yaptığı Çankaya Belediyesi Anka Sporda şu oyuncular yer alıyor:

Hürol Temel, Fatih Barış, Fatih Gündoğdu, Engin Özbek, Vefa Yılmaz, Umut Yücel Baran, Tolgahan Demirbaş, Fırat Ezel Filiz, Halil İbrahim Yücel, Burak Köse.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.