banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Suruç Urfa Haber Balıklıgöl

Camiler arası futbol turnuvasının finali yapıldı VİDEO

Yaz Kur’an Kursu öğrencileri arasında düzenlenen Camiler Arası Futbol Turnuvasının ve 20 takımın ter döktüğü turnuvanın final maçı yapıldı. 

Özel bir halı sahada oynan maçın finalini İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba yerinde izledi. Büyük çekişmelere sahne olan final maçını Mescit Düzü Cami takımı, rakibi Şeyh İshak Cami takımını 16-3 yendi. 

Kıran kırana oynanan maçta gençler sahada tatlı bir rekabet sürdürürken, takımlarına saha dışında taktik veren antrenör imam ve müezzinlerin arasındaki heyecan gözlerden kaçmadı. 

Kardeşlik havası içerisinde yapılan final maçında birinci olan Mescit Düzü Cami takımına birincilik kupası ve 400 TL para ödüllü, 2’inci olan Şeyh İshak Cami takımına 2’incilik kupası ve 300 TL para ödüllü, 3’üncüye ise 3’üncülük kupası ve 200 TL para ödüllü verildi. 

Sahada takımları ve antrenörleri kutlayan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, yaz Kur’an Kursu’na olan rağbeti artırmak için böyle bir organizasyonu yaptıklarını söyledi. 

Bu ve benzeri çalışmalarının devam edeceğini belirten Akbaba, “Gerek erkek ve gerekse kız öğrencilerimiz için farklı etkinlikler yapıyoruz. Erkek öğrencilerimiz için camiler arası futbol turnuvasını düzenlediğimiz gibi, kız çocuklarımız için de gezi programlarını düzenleyerek, onlara Bitlis ve ilçelerinde bulunan tarihi mekanları ve türbeleri gezmelerine fırsat tanıdık. SODES kapsamında da camiler arası futbol turnuvasını düzenledik. Futbol aynı zamanda kaynaşma ve kardeşliktir. Bu müsabakalarla farklı camilerde bulunan çocukların tanışmasını ve kaynaşmasını sağlamaya çalıştık. Bu çocuklarımıza hem Kur’an-ı öğreten hem de bu organizeyi yapan imam ve müezzin arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yine bizden desteğini esirgemeyen ve final maçında bizleri yalnız bırakmayan Gençlik Spor İl Müdürüne ve İlke Haber Ajansı’na teşekkür ediyorum.” diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.