banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Büyük İhanet

Türkiye'de en hızlı yayılan branşlar arasında Badminton ilk sıralarda yer alıyor. Federasyon Başkanı Murat Özmekik, bu branşı yaymak için önemli çalışmalar yaparken, küçük kazalara da uğruyor.

Geçtiğimiz dönemde Türk Milli Takımı için getirtilen iki Çinli sporcuya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın isimlerini veren Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, beklemediği bir olayla karşılaştı. Çünkü hem Çinli Recep hem de Çinli Emine, Türkiye'de aradıklarını bulamadıkları gerekçesiyle ülkelerine kaçtı.

20 yaşındaki Li Shuang'a Emine Li, 22 yaşındaki Zhou Junxuan'a ise Recep Zhou isimlerini veren ve Türk vatandaşlığına geçmeleri için başvuru da yapan Başkan Özmekik, tüm girişimlere rağmen bu iki sporcuyu tekrar Türkiye'ye getirtemedi. Erkek sporcunun performansından memnun olmadığı için gidişini dert etmeyen Murat Özmekik, ancak geleceği parlak bayan badmintoncuyu geri döndürme adına büyük gayret gösterdi.

Tüm girişimlere rağmen Çinli  Emine Li, bir ev, bir de araba talep edince, Badminton Federasyonu da geri adım atmak zorunda kaldı. Bu gelişmeler üzerine federasyon, yeni sporcu arayışı da başlattı.
Birkaç kez Çin'e giderek çalışmalarda bulunan Başkan Murat Özmekik, aradığı kalitede sporcu henüz bulamadı. 2012 Londra Olimpiyatları'nda Türkiye adına yarıştırmak için kaliteli sporcu arayan Özmekik, gelecek olanlara yeni isim de düşünmeye başladı.

Bu konuda en ciddi iddia, yeni isimlerin 'Köşk'ten olacağı yönünde. Gelecek erkek sporcuya Abdullah, bayan olana ise Hayrünnisa isminin verileceği iddia edildi.

Badminton nedir?

Badmİnton, raket ve bir tür tüylü topla oynanan tenis benzeri bir oyundur. Kaz tüyünden yapılma bir top ve raketle oynanan bir oyun olan Badminton, topun file üzerinden rakip alana atılması ve geri dönmesini sağlama amacına dayanan bir spor dalıdır. Tenis oyunları grubundan olması nedeniyle rakipler arasında bir file bulunur. Dolayısıyla herkes kendine ayrılan sahada oynar, topu zararsızdır, böylece yaralanma veya sakatlanma riski en düşük etkinliklerdendir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.