banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Bursaspor-Beşiktaş maçı iptal, işte tüm detaylar

Spor Toto Süper Lig’de bu akşam oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçı öncesinde Bursa Atatürk Stadı önünde bekleyen yeşil beyazlı taraftarlar, Beşiktaşlı taraftarların maça gelmesini istemediklerini belirterek, polisle tartışınca olaylar çıktı.

 

Bursa Spor Güvenlik Kurulunun kararı çerçevesinde 7 yıl aradan sonra Bursa Atatürk Stadı’na girişlerine izin verilen Beşiktaşlı taraftarların, bu akşam saat 20.00’de yapılacak maçı izlemesini istemeyen yeşil beyazlı taraftarlar, Bursa Atatürk Stadı çevresinde toplandı. Polisin, Beşiktaşlı futbolcu ve taraftarların geçişi için güvenlik önlemleri aldığı sırada bazı yeşil beyazlı taraftarlar, ’Beşiktaşlı taraftarların stada alınmasını istemiyoruz’ diyerek polisle tartıştı.

 

Polisin güvenlik önlemi almasını engellemeye çalışan taraftarlarla emniyet güçleri arasında arbede çıktı. Bu sırada bazı taraftarlar, ellerindeki taşları ve şişeleri polise attı. Polis, biber gazı sıkarak grubu dağıtmaya çalıştı. Biber gazından, taraftarların yanı sıra çevreden geçen vatandaşlar ve polisler de olumsuz etkilendi.

 

BAŞKAN YAZICI, ÇOK ÖZGÜNÜZ, BUNLAR BURSASPOR’A MAL EDİLEMEZ

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ’Hepimiz çok üzgünüz, ancak yaşananlar Bursaspor Kulübü’ne mal edilemez’ dedi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un iki takım taraftarları arasındaki husumetin sona ermesi için böyle bir karar aldığını anımsattı. Yazıcı, şöyle konuştu; “Tabii ki, kendisi olayların buralara geleceğini tahmin etmemiştir. Burada Beşiktaş Kulübü’ne veya taraftarlarına yapılan herhangi bir müdahale yoktur. Olaylar, Bursaspor taraftarının, Beşiktaş taraftarının maça gelmemesini istemesi nedeniyle yaşanmıştır. Yaşanan olaylar tamamen emniyet güçleriyle Bursaspor taraftarları arasında geçmiştir. Yol emniyetinin alınmaması nedeniyle yaşanmıştır” dedi.  

 

VALİ HARPUT; BUNLAR TAMAMEN ÇAPULCU GÜRUHUDUR

Bir dönem Şanlıurfa valiliği de yapan Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursaspor-Beşiktaş maçının iptal edilmesiyle sonuçlanan olaylar hakkında; “Çapulcu grubu diyebileceğim, sporla alakası olmayan, taraftar kılığına girmiş, taraftar dahi sayamayacağım, Bursasporlu olması katiyen mümkün olmayan, Bursasporlu gibi görünüp spora, Bursa’ya, Türkiye’ye hiçbir şekilde yakışmayan bu insanların yaptığı ne Bursa ile ne Türkiye ile ne taraftarlıkla alakası yoktur. Bunlar tamamen çapulcu güruhudur” dedi.

 

BURSASPOR-BEŞİKTAŞ MAÇI İPTAL EDİLDİ

Çıkan olaylar nedeniyle maç başlamazken, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) bir açıklama yaparak maçın iptal edildiğini duyurdu.

İşte siteden yapılan açıklama; “Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile Beşiktaş arasında Bursa Atatürk Stadı'nda yapılması gereken 32. hafta müsabakasının; Bursa Valiliği, Bursa İl Emniyet Müdürlüğü ile maçın temsilcilerinden edinilen bilgiler ve çıkan olaylar neticesinde karşılaşma güvenliğinin sağlanamadığının anlaşılması sebebiyle, Futbol Müsabaka Talimatı hükümleri uyarınca tedbiren oynatılmamasına karar verdi” denildi.

Söz konusu karşılaşma ile ilgili kararı Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, 12 Mayıs Perşembe günü yapacağı olağanüstü toplantıda verecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.