banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

Beşiktaş, Braga'ya yenilse de tur attı
UEFA Avrupa Ligi 2. Tur rövanş mücadelesinde sahasında Braga'yı ağırlayan temsilcimiz Beşiktaş, mücadeleyi 1-0 kaybetti ancak ilk maçta deplasmanda aldığı 2-0'lık skorun avantajı sayesinde siyah beyazlılar bir üst tura yükselen taraf oldu.

Konuk ekip Braga, 25. dakikada Lima'nın attığı golle karşılaşmadan 1-0 galip ayrılsa da bu sonuç Portekiz ekibini UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya taşımaya yetmedi. Maçın ilk yarısında erken bulduğu golle öne geçen Braga, karşılaşma boyunca Beşiktaş kalesinde birçok tehlikeli pozisyon yakalasa da Beşiktaş sahadan mutlu ayrılan ekip olmayı başardı.
Braga'yı eleyerek UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya yükselen temsilcimiz Beşiktaş, Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid ile karşı karşıya gelecek.
Beşiktaş, İspanya ekibi Atletico Madrid ile ilk maçını 3 Mart tarihinde deplasmanda oynayacak. Rövanş mücadelesi ise 15 Mart'ta İnönü'de yapılacak.
TRİBÜNLER DOLDU
Beşiktaşlı taraftarlar, Braga maçında takımlarını yalnız bırakmadı.
Tribünleri dolduran taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla futbolculara Braga maçı için moral verdi.
Bu arada 50 kadar Portekizli taraftar da kendilerine ayrılan eski açık tribünden takımlarını destekledi.
Taraftarlar, ayrıca vefat eden eski TFF başkanı Haluk Ulusoy'un babası Saffet Ulusoy için de ''Mekanın cennet olsun Saffet Ulusoy'' yazılı pankart açtı.
ARDA TÜRKİYE'YE GELİYOR!
Braga'yı eleyerek son 16'ya kalan Beşiktaş, bu turda milli futbolcumuz Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid ile karşılaşacak.
UEFA Avrupa Ligi 2. Turu'nda İtalyan ekibi Lazio ile eşleşen Atletico Madrid, ilk maçta 4-1 yendiği Lazio'yu rövanş mücadelesinde de 1-0'la geçmeyi başardı ve son 16'ya kalan taraf oldu.
Beşiktaş ile Atletico Madrid ilk maçı 3 Mart tarihinde İspanya'da yapacak.
İLK TEHLİKE BRAGA'DAN
İlk maçta deplasmanda Braga'yı 2-0 yenmenin avantajıyla sahaya çıkan Beşiktaş, hafta sonu oynayacağı Galatasaray derbisini de düşünerek maçı düşük tempoda götürmek istedi.
Konuk ekip Braga ise gol için Beşiktaş kalesine yüklenirken ilk tehlikeli atak 20. dakikada geldi. Beşiktaş yarı alanında etkili paslaşmalarda ceza sahası içine giren Bragalı Amorim kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı.
Ancak Amorim'in vuruşu üstten auta gitti ve temsilcimiz rahat bir nefes aldı.
GOLE DAVETİYE ÇIKARDIK
Beşiktaş kalesinde yaşanan tehlikenin ardından konuk ekip Braga, 25. dakikada Lima'nın attığı golle 1-0 öne geçti.
Braga'da Alan sağ kanattan ceza sahası içine girerken Beşiktaş savunması bir türlü topu uzaklaştırmayı başaramadı. Dip çizgiye inen Alan altı pas'a çevirdi ve orada bulunan Lima yaptığı vuruşla takımını 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.
Beşiktaş kalecisi Cenk ise Lima'nın vuruşu sırasında yerini kaybedince gole davetiye çıkarmış oldu.
ALMEIDA OYUNA GİRDİ
Braga karşısında 1-0 geriye düşen Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos Carvalhal rakibin baskısını kırmak için Hugo Almeida'yı oyuna aldı ve bunda da başarılı oldu.
Almeida'nın oyuna girmesinin ardından rakip yarı alan daha fazla giden siyah beyazlı ekip birçok pozisyonda Braga kalesini bunaltmayı başardı. Karşılaşmanın 40. dakikasında rakipleirnden şık vücut çalımlarıyla kurtulan Manuel Fernandes'in köşeye giden vuruşunu ise kaleci Quim son anda kornere çeldi.
Bu pozisyondan 1 dakika sonra Ricardo Quaresma'nın ara pasında Hugo Almeida Braga savunmasının arkasında çok iyi sarktı. Almeida'nın vuruşunda kaleci Quim topu güçlükle kornere gönderdi.
SIVOK YİNE VURDU AMA...
Beşiktaş'ın golcü savunmacı oyuncusu Sivok, 54. dakikada gole çok yaklaştı ama kaleci Quim'i geçemedi.
Manuel Fernandes'in ceza sahası içine ortaladığı köşe vuruşunda iyi yükselen Sivok, kafa vuruşunu gerçekleştirdi. Yerden seken topu güçlükle kontrol eden Braga kalecisi Quim tehlikeyi önleyerek gole izin vermedi.
Karşılaşmanın 57. dakikasında Braga Lime ile gole yaklaştı ancak şans siyah beyazlı ekibin yanındaydı.
Sol kanattan geliştirilen atakta Beşiktaş ceza yayı üzerine gönderilen topu Egemen Korkmaz uzaklaştırmayı başaramayınca Lima bir anda topu önünde buldu ve kaleci Cenk ile karşı karşıya kaldı. Cenk rakibinin açısını kapatarak kolay şut şansı tanımadı ve Lima'nın vuruşu auta gitti.
ÜST ÜSTE ATAKLAR
Konuk ekip Braga'nın ataklarını savuşturan temsilcimiz Beşiktaş, yakaladığı pozisyonları gole çevirmekte aynı başarıyı sergileyemedi.
Ricardo Quaresma ve Hugo Almeida ile birçok net pozisyon yakalayan siyah beyazlı ekip Braga savunmasını geçmeyi bir türlü başaramadı.
Siyah beyazlılar'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma takımının tüm ataklarında ön planda olan isimdi.
-MAÇTAN DAKİKALAR-

BEŞİKTAŞ-BRAGA: 0-1 /

* Ve maç tamamlanıyor. Beşiktaş tur atlıyor.
92'Kaleye çok uzak bir mesafeden Custodio şansını denedi. Cenk rahat bir şekilde kontrol etti topu.
91'Ricardo Quaresma'nın yerine Sidnei oyuna dahil oldu.
90'Maçın sonuna 4 dakikalık uzatma eklendi.
90'Beşiktaş kontra atağında Fernandes'in pasında Simao topu Doulao'dan kurtardı ama kendisini kurtaramadı. Hakem sarı kartını Douglao için kullandı.
89'Hugo Viana'nın sol kanattan ortasında savunmada riskli bir hareket Ekrem'den ama Egemen topu bekletmeden uzaklaştırmayı bildi.
88'Sol kanattan Custodio'nun ortasında Cenk rahat pozisyonda topu elinden kaçırdı. Nuno Gomes hamle yaptı ama hakem faul düdüğünü çaldı.
87'Braga Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde topla buluştu. Ernst'in sağ kanada pasında Quaresma sağ kanattan ortaladı. Ön direkte gelişine Almeida klas bir topuk vuruşu yaptı ama top kaleyi bulmadı.
86'Sağ kanattan yapılan ortada savunma topu karşıladı. Sol kanattan Nuno Gomes doldurdu ikinci pozisyonda, savunmadan havalanan topta Cenk'e yapılan harekete faul düdüğü çıktı.
85'Djamal'in yerine Custodio oyuna dahil oldu Braga'da.
85'Ekrem topsun alanda Salino'ya yaptığı hareketle sarı kart gördü. Sağ kanatta tehlikeli olabilecek bir nokta...
84'Quaresma sağ kanatta önündeki boşluğu iyi kullanıp ceza sahasına kadar girdi ama vuruşunda top savunmadan döndü. Pozisyonun devamında Q7'nin yaptığı harekete faul kararı çıktı.
83'Elderson Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinden çapraz bir pas gönderdi sağ kanada doğru. Cenk çıktı ve topu kontrolü altına aldı.
80'Alan'ın sol kanattan ortasında top önündeki Ekrem'e çarptı ve Cenk'te kaldı.
79'Lima yerden ortaya çevirdi. Sivok Nuno Gomes'den önce topu uzaklaştırdı.
79'Salino'nun sağ kanattan ortasında savunma dikkatli ve topu kafayla taça gönderdi.
78'Alan sol kanattan bir serbest vuruş kullandı. Sağ kanada açılan topu son çizgiden çevirdi Djamal. Douglao'nun gelişine vuruşunda top kaleyi tutmadı.
77'Braga'da Ruben Amorim oyundan çıkarken, 36 yaşındaki golcü Nuno Gomes oyuna dahil oldu.
77'İbrahim Toraman'ın sağ kanattan ortasında Almeida vuruşunu yaptı ama top bu kez de Quim'de kaldı.
76'Fernandes'in pasında Quaresma sağ kanattan ceza sahasına girdi. Q7 topu da önüne güzel aldı ama vuruşunda top savunmadan döndü.
74'Beşiktaş son dakikalara doğru 1-0 geride girmesine rağmen toplamda 2-1 önde bulunuyor. Temsilcimiz gol yememesi halinde adını son 16 takım arasına yazdıracak
73' Braga'da Paulo Cesar oyundan çıkarken, Brezilyalı forvet Carlao oyuna dail oldu.
71'Beşiktaş kontra atağında Fernandes sağ kanatta ceza sahasına girdi ancak son çizgiden arkadaşlarına çeviremedi topu.
70'Braga'da Ederson'un sol kanattan ortasını Egemen yatarak kafayla uzaklaştırdı. Sonrasında Veli'nin ceza sahası dışından ters vuruşunda Cenk topu göğsü ile kontrol etti ve riskli hareketlerden sonra uzaklaştırdı.
69'Beşiktaş bu kez sol kanattan korner kazandı. Fernandes'in ortasında Djamal topu karşıladı. Quaresma'nın ceza sahası dışından gelişine vuruşunda ise top auta gitti.
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.