banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Beşiktaş 3-1 Stoke City GOL VİDEO
UEFA Avrupa Ligi E Grubu 6. maçında Beşiktaş, kendi sahasında İngiliz temsilcisi Stoke City ile karşı karşıya geldi.
Fi-Yapı İnönü Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Beşiktaş 3-1 kazanarak grubunu lider bitirerek önemli bir başarıya imza attı.
Karşılaşmada Beşiktaş'ın galibiyet gollerini 59. dakikada penaltıdan Fernandes, 74. dakikada Mustafa Pektemek ve 82. dakikada Edu kaydetti. Stoke City'nin tek sayısını ise 29. dakikada Ricardo Fuller kaydetti. Öte yandan 58. dakikada Matthew Upson kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.
Bu sonucun ardından Beşiktaş E Grubu'nda 12 puana yükselerek grup maçlarını lider tamamladı. Stoke City ise 11 puanda kalarak ikinci sırada olmasına rağmen adını ikinci tura yazdırmayı başardı.
UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'ın bir üst turdaki rakiplerinin belli olacağı kura çekimi 16 Aralık Cuma günü yapılacak.
BEŞİKTAŞ HIZLI BAŞLADI
Beraberlikte bile gruptan çıkacak olan Beşiktaş, grup liderliğini getirecek galibiyet için ilk dakikadan itibaren rakip kaleye yüklendi. Siyah-beyazlı takım, Hilbert-Holosko ikilisinin bulunduğu sağ kanatta hareketli olurken, soldan da Veli ile tehlikeler buldu.
Ancak İngiliz rakibin orta sahada dengeyi kurmasıyla ev sahibi takımın hücumda etkisi azaldı ve ilk dakikalarda yakaladığı pozisyonları üretemedi.
SAVUNMADA HATALAR...
İlk 25 dakikadaki büyük baskının ardından Beşiktaş, kalesinde önemli gol pozisyonları görmese de savunmasına önemli hatalar yaptı.
Uzun pas tercihi yapmayan ve savunmadan oyun kurmaya çalışan siyah-beyazlı ekipte özellikle İsmail Köybaşı'nın olduğu büyük hatalar yaptı.
FULLER AFFETMEDİ
Karşılaşmada üst üste savunma hataları yapan Beşiktaş'a cezayı kesen isim Ricardo Fuller oldu.
29. dakikada Fernandes, savunma önünde topu kaptırınca Stoke City takımı hızlı hücuma çıktı. Topu önüne alan Ricardo Fuller, bekletmeden kaleye vurdu. Savunmada Egemen'e çarpan top Rüştü'yü yanıltınca temsilcimiz Beşiktaş 1-0 yenik duruma düştü.
Golün ardından baskılarını arttıran Beşiktaş, Almeida ve Holosko'yla geliştirdiği atakları değerlendiremeyince ilk yarıyı 1-0 yenik durumda kapattı.
HOLOSKO'NUN YERİNE PEKTEMEK
İkinci yarıya en az ilk yarıdaki kadar etkili başlayan Beşiktaş takımı, rakibine üstünlüğünü kabul ettirdi.
Holosko'nun yerine Mustafa Pektemek'i oyuna süren teknik sorumlu Carlos Carvalhal, fizik üstünlüğü olan Stoke City karşısında oyuncularına ayağa pas yapmalarını söyledi. Fernandes ve Ernst'in orta alanda Stoke City'li oyunculara üstünlüğünü kabul ettirmesinin ardından daha fazla pozisyon bulan Beşiktaş her geçen dakika rakibini bunalttı.
BEKLENEN HAREKET! KIRMIZI VE PENALTI...
Seyirci desteğini arkasına alan Beşiktaş, Fernandes'in hazırladığı pozisyonda hem rakibini eksiltti, hem de golü bularak galibiyet ve grup liderliği için biraz daha umutlandı.
58. dakikada Fernandes, orta alana yakın bir noktadan Almeida'yı ceza sahası içinde topla buluşturdu. Rakibine rağmen topu kazanan Almeida, kaleciyle karşı karşıya olduğu pozisyonda Stoke City kaptanı Matthew Upson tarafından yere düşürüldü. Karşılaşmanın Polonyalı hakemi tereddütsüz penaltı noktasını göstererek kırmızı kartla Upson'ı oyundan ihraç etti.
Penaltı vuruşu için topun başına geçen Manuel Fernandes topla kaleciyi ayrı köşelere göndererek skora dengeyi getirdi.
PEKTEMEK YİNE GOL DEMEK!
Beşiktaş rakibinin de 10 kişi kalmasının ardından oyunun kontrolünü tamamen eline aldı. Orta alanda Fernandes - Ernst ikilisinin müthiş uyumu hem savunmada hem de hücumda siyah beyazlı takımın rahatlamasını sağladı.
Karşılaşmada dakikalar 74'ü gösterdiğinde ise oyuna ikinci yarıda giren, aynı zamanda Beşiktaş'ın ligdeki en golcü ismi olan Mustafa Pektemek sahneye çıktı.
Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda topun başına geçen Manuel Fernandes, kale sahası önüne doğru topu gönderdi. Svok'u geçen topu iyi takip eden Mustafa Pektemek, şık bir kafa vuruşuyla topu kalecinin kapattığı köşeden ağlara gönderdi.
SON SÖZ EDU'DAN...
Müthiş bir oyun serigleyerek karşılaşmaya damgasının vuran Beşiktaş takımı, üçüncü golü de bularak İngiliz rakibi karşısında iyice rahatladı.
82. dakikada sol çaprazda topu önüne alan Edu, bekletmeden kaleye sert bir şut gönderdi. Kaleci Begovic'e rağmen  köşeye giden top ağlarla buluştu.
Kalan dakikalarda Beşiktaş takımı başka gol bulamayınca sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrıldı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
3. dakikada Veli'nin pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Almeida'nın bekletmeden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.
11. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Ernst, rakiplerinden kurtulduğu anda sert vurdu, ancak kaleci meşin yuvarlağı kornere çeldi.
12. dakikada Veli'nin sol çaprazdan falsolu vuruşunda, kaleci son anda meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
16. dakikada İsmail'in rakip yarı alanda kaptırdığı topu alan Jones'in ara pasında savunmanın arkasında meşin yuvarlakla buluşan Jerome, bir anda kaleci Rüştü ile karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, kaleci Rüştü başarılı bir şekilde topu kornere gönderdi.
21. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı önünde topla buluşan Holosko, meşin yuvarlağı bekletmeden yanındaki Almeida'ya bıraktı. Bu oyuncunun ceza yayı içinden sert şutunda, kaleci Begovic, yine başarılı bir şekilde topu kornere gönderdi.
29. dakikada İsmail'in kötü pasını Fernandes'den önce Jones kaptı. Bu oyuncu bekletmeden Fuller'i gördü. Fuller, ceza alanı önünden sert vurdu, Egemen'e çarpan meşin yuvarlak Rüştü'nün üstünden filelere gitti: 0-1.
30. dakikada Beşiktaş yine büyük bir hata yaptı. Rüştü'nün degajında topu alan Egemen, tekrar kalecisine vermek isterken Fuller araya girdi. Rüştü'nün müdahale ettiği top Fuller'e çarpıp siyah-beyazlı takımın kalesine yöneldi. Üst direğe çarpıp oyun alanına geri dönen meşin yuvarlağı bir kez daha bu oyuncu kaleye göndermek istedi, ancak Egemen'in müdahalesiyle rahat bir kafa vuruşu yapamayınca top auta gitti.
38. dakikada savunmadan seken topu önünde bulan Fernandes'in cepheden sert şutunda, kaleci meşin yuvarlağı kornere tokatladı.
MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
49. dakikada Mustafa Pektemek, sol çaprazdan ayağının içiyle güzel vurdu, ancak top üstten az farkla auta gitti.
57. dakikada Fernandes'in ara pasında ceza alanı içinde Almeida topla buluştuğu anda Upson'ın müdahalesiyle yerde kalınca hakem penaltı noktasını gösterdi.
59. dakikada Fernandes, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı kalecinin tersinden filelere atarak 1-1 beraberliği sağladı.
64. dakikada Almeida-Mustafa paslaşmasında ceza alanı içinde son olarak topla Mustafa buluşacağı sırada savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak Mustafa'dan seken topu yine ceza alanı içindeki Fernandes önünde buldu. Bu oyuncunun güzel şutunda, günün başarılı ismi Begovic topu kornere gönderdi.
73. dakikada Fernandes'in pasında ceza alanı içinde toplu buluşan Mustafa, dönerek sert vurdu, ancak meşin yuvarlak savunmaya çarparak kornere gitti.
74. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı korner atışında altıpas içinde topla uluşan Mustafa Pektemek, meşin yuvarlağı kafayla filelere göndererek takımını 2-1 öne geçirdi.
82. dakikada Beşiktaş güzel bir golle farkı 2'ye çıkardı. Alves'in pasında savunmadan seken topu ceza alanı içinde sol çaprazda yakalayan Edu, müthiş bir vuruşla topu filelere gönderdi: 3-1.



Beşiktaş: 3 - Stoke City: 1
Stat: Fiyapı İnönü
Hakemler: Marcin Borski, Rafal Rostkowski, Tomasz Listkiewicz (Polonya)
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Holosko (Dk. 46 Mustafa Pektemek), Ernst, Necip Uysal (Dk. 77 Alves), Veli Kavlak, Fernandes, Almeida (Dk. 74 Edu)
Stoke City: Begovic, Hagginbotham, Upson, Diao, Wilkinson (Dk. 27 Pennant), Delap, Palacios, Arismendi, Jones, Fuller, Jerome
Goller: Dk. 29 Fuller (Stoke City), Dk. 59 Fernandes (Penaltıdan), Dk. 74 Mustafa Pektemek, Dk. 82 Edu (Beşiktaş)
Kırmızı Kart: Dk. 57 Upson (Stoke City)
Sarı Kartlar: Dk. 27 Fuller, Dk. 44 Begovic (Stoke City), Dk. 61 Hilbert, Dk. 90+2 Edu (Beşiktaş)
Sporx

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.