banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl Balıklıgöl Suruç Urfa Haber

Bayan Basketbol Konferansının ilki yapıldı
Basketbol Federasyonunun internet sitesinden yapılan açıklamada, konferansa 5 kıtadan 49 ülkenin federasyon temsilcilerinin katıldığı bildirildi.

Konferanstan sonra yayınlanan bildiride FIBAdan, bayanlar basketboluna ayrılan kaynakların arttırılması, tüm resmi müsabakalarda bayanlar basketbolu için çemberin yüksekliğinin azaltılması, bayan oyuncular için özel forma tasarımı, bayan gazeteciler yetiştirmek için özel programlar düzenlenmesi ve Sınır Tanımayan Basketbol (Basketball Without Borders) benzeri, kızları hedefleyen basketbol kamplarının organize edilmesi hakkında test uygulamalarına ve FIBAnın yönetim kademelerinde görüşmelere başlaması istendiği bildirildi.

FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann, konferansta bayanlar basketbolunu ve bayanların basketboldaki yerini geliştirecek, somut önlemler içeren bir bildirinin yayınlandığını belirterek, Ne var ki, ancak bu önlemler uygulandığında ve faydalarını görmeye başladığımızda başarıdan söz edebiliriz dedi.

Baumann, bayanlar basketbolundaki muhtemel kural değişikleri hakkında ise Bayanlar basketbolunun olması gereken yerde olmadığı, yeterli sayıda ülkenin üst seviyede rekabet edemediği ve bayanlar ile erkekler arasında farklar olduğu, konferansa katılan herkes tarafından kabul edildi. Demek ki, bayanların basketbol oynama isteğini arttırmanın yollarını aramalıyız. Takvimi gözden geçirmek, bayanlara özel formaların yaratılması ve çember yüksekliğinin değiştirilmesi, bunu başarmak için aklımıza gelen yollardan sadece bazıları diye konuştu.

Bildiride, FIBA Yönetim Kuruluna, 2. Bayanlar Basketbolu Konferansının, en geç 2012deki FIBA Dünya Kongresi kapsamında düzenlenmesi teklif edildiği kaydedildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.