banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

'Bank Asya'ya çıkmalıyız'

 Şanlıurfaspor'u bu yıl taraftar olarak en iyi şekilde destekleyip,  Bank Asya Ligi'ne çıkmasına yardımcı olacaklarını söyledi.

Anadolu Taraftarlar Federasyonu ve Genç Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği yönetim kurulu olarak, özellikle Türkiye'deki taraftar derneklerini bir arada toplamak ve tribündeki şiddetin önüne geçilmesi konusunda çok büyük çaba harcadıklarını beirten Başkan Abdullah Tuğbay, "Özellikle taraftar eğitimiyle ilgili önemli mesafe katlettiğimize inanıyorum.Bu sezon Şanlıurfaspor'un bir an önce Bank Asya'ya çıkması gerekiyor. Aksi taktirde boş tribünlere oynarız. Bizler inanın Şanlıurfa'yı aştık yokluklar içerisinde buraya kadar gelebildik düşüne biliyor musunuz,  Türkiye'deki taraftar kitlesi spor camiası Şanlıurfa'yı konuşuyor" dedi.

"3 gün Ankara'da kaldık Sayın Milletvekilimiz Seydi Eyyüpoğlu Bakanla görüşüp önümüzdeki hafta projeyi uygulayacak ekiple beraber tekrar Ankara'ya gideceğiz" diyen Başkan Tuğbay, "Ancak bunlar hep parayla oluyor kolay işler değil, bu işlerde adımını atıyorsun hep harcama yapıyorsun çok acı konuşacağım maalesef Türkiye'de dernek başkanlarının ve etrafındakilerinin yüzde 35 i rant peşindedir. Çünkü ben şahsen bir çok olaya şahit oldum aman nasıl havada vurur tavada yerim misali buda bizim gibi emek veren insanların itibarını zedeliyor. Bakın Siirt, Adıyaman, Maraş ve Diyarbakır'daki Taraftar Dernek Başkanı Zülküf İşlek her tarafı allak bullak etti. Ama ne oldu onlar kaybetti. Bu defa Bingöl'de toplantı yapacaklar ama bazı dernek başkanları bizim Urfa dahil yol parası istemişler. Bu nasıl iş bu bence etik değil dernek başkanlığı yapacaksan adam gibi yapacaksın yapamıyorsan yapabilene bırakacaksın" diye ifade etti.

"Bu işler öyle Ankara'ya gideyim vekillerden para toplayayım hasat zamanıdır gibi işlerle olmaz ve olamaz" diyen Tuğbay, "Zaten yıllardır Şanlıurfa'da taraftar derneklerinin neden itibarı yok hep bu yüzden ama Allah'a şükürler olsun biz Genç Şanlıurfaspor Taraftarlar Derneği ve Anadolu Taraftarlar Federasyonu olarak Türkiye'de bir itibar elde ettik. Kimseye avuç açmadık, kulübe endeksli olmadık, futbolculardan evin kirasını almadık, hocadan para istemedik. Evet gerçekler acıdır Şanlıurfaspor bu güne kadar başarılı olamamışsa bu gibi zihniyete sahip insanlarında payı çok olmuştur. Bakın Siirt'te dernek başkanı Fadıl Bey'den bir şey alamadı diye takıma zarar verdi. Takım şampiyon olamadı neymiş Siirt neden İstanbul'da kalıyor. Maraş'a bakıyorsun keza öyle adam Belediye Başkanı olmuş hala nasıl popüler olurum diye insanları kullanıyor öyle durumlarla karşılaşıyoruz ki Şanlıurfa'mızdaki sözde dernek ve bazı şahıslar bunlara çanak tutuyorlar" diye kaydetti.

Tuğbay, ilerleyen cümlelerinde şu ifadelere yer verdi;

"Federasyonun kongresini yapıyorum Siirt, Kahramanmaraş ve Adıyaman direktifleri doğrultusunda bazı insanları ajan gibi gönderiliyor. Bakın kim var kim yok ondan sonra üç beş kuruşa kendini satıyor taraftar dernek başkanlığı böyle olmamalı kişilikli olacaksın, elini cebine atacaksın, gerekirse kirayı cebinden vereceksin, öyle ondan bundan para almakla olmaz. Bu işlere Şanlıurfaspor Yönetimi de bu gibi insanlara itibar etmemeli, daha doğrusu Türkiye'deki bütün kulüpler bu tür insanlara itibar etmemeli, ama bu camiada adam gibi adam insanlarda var. Kaliteli sofrası açık geniş gelecek misafirleri ağırlayabilmeli Urfa'da bizim haricimizde yapan var mı? Adam 1 çorba içirmiş yıllarca anlatır ben gelene çorba içirdim zihniyete bak hele onun için bu işler sevgi işidir, saygı ister kişilik ister inşallah yapacağımız projelerle taraftar eğitimiyle ilgili önemli aşama kaydedeceğiz."

Ali Akarslan / sembol

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.