banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Bakan Eker, Hipodromda Açılış Törenine Katıldı


 
GAP Havaalanı'nda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Vali İzzettin Küçük ve İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül tarafından karşılanan Bakan Eker, TJK Şanlıurfa Hipodromu'na geçti.
 
Açılış konuşmasında Şanlıurfa’da atçılık sektörünün potansiyelinin daha iyi değerlendirilmesi için son 10 yılda 26 trilyon lira yatırım yaptıklarını anlatan Bakan Eker, Şanlıurfa'nın Türkiye'de en fazla yarış atı yetiştiren kent olduğunu belirterek, "Artık Şanlıurfa Hipodromu'nda gece aydınlatılması sayesinde yılın 12 ayında yarışlar devam edecektir. Biz atçılığa son 12 yıl içerisinde önemli yatırımlar yaptık. Dünyada birçok ülkede bu sektör yerinde sayıyor. Biz atçılık sektörüne daha fazla kaynak ayırıp daha çok yatırım yapıyoruz. Türkiye'de atçılık sektörü dünyadakinin tersine daha ileri bir noktaya taşındı. Türkiye'nin her tarafında soylu ve güzel atların yetiştirip dünya piyasalarına satılsın istiyoruz. Atçılığı sadece yarışmaktan ibaret bir faaliyet olarak değil, güzel atlar yetiştirip, yetiştirilen atların dünya pazarına sevk edilmesinin de peşindeyiz. Yatırımlarımızın, politikalarımızın gayesi budur" dedi.
 
Bakan Eker, Şanlıurfa’da Atçılık Alanında Altyapıyı Güçlendireceğiz
 
Türkiye’de yaklaşık 30 bin civarında yarış atı olduğunu ve bunların içerisinde Arap atlarının en önemli merkezi olan Şanlıurfa’nın Suruç İlçesi'ne gerekli alt yapı hizmetlerinin yapılacağını anlatan Bakan Eker, "Biz atçılık sektörünün hem yeni hipodromlarla, hem haralar ile hem de yeni at hastaneleriyle yeni pistler ve aydınlatmalarla altyapısını güçlendiriyoruz. Atçılık sporunu sadece Türkiye'de belirli bir kesimdeki insanın, belirli gelir düzeyindeki insanların sporu olmaktan çıkarıp, her gelir düzeyindeki insanın bunu yapabilmesine imkan tanıyacak düzenlemeleri de hayata geçiriyoruz. Bu bölgenin gelişmesi için daha çok soylu atların yetiştirilmesi için böyle imkanlar tanımaya başladık. Özellikle engelli çocukların ve zihinsel engellilerin tedavilerine yönelik içerisinde atların bulunduğu özel merkezler kurduk" şeklinde konuştu.
 
Türkiye Jokey Kulübü Başkanı Serdar Adalı ise atçılık sektöründe Türkiye'yi dünyada örnek bir noktaya taşıyabilmenin gururunu kaydederek, atçılığın ülkeye önemli ölçüde ekonomik katkı sağladığını söyledi.
 
Konuşmaların ardından Bakan Eker ve beraberindekiler, ışıklandırılan hipodromda gerçekleştirilen at yarışlarını izledi.
 
Büyükşehir Belediyesi, Gece Yarışları için Ek Sefer Başlattı

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından TJK Şanlıurfa Hipodromuna gece koşuları için Pazartesi ve Perşembe günleri 16.00-21.00 saatleri arasında ek seferler başlatarak yarış severlerin hizmetine sunmuştur.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.