banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Aziz Yıldırım değil, Azizspor!

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Aziz Yıldırım ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sabah Gazetesi yazarı Hıncal Uluç, Türk Futbolu'nda geçtiğimiz haftayı değerlendirdi.

Uluç, Aziz Yıldırım ile ilgili çarpıcı ifadeler kullandı. İşte yazının o bölümleri:

Soru: Yıldırım, mali kongrede, "Burası Galatasaray'a benzemez" diyerek Galatasaray'ı hedef alan açıklamalar yaptı.

Haklı... Galatasaray'ı bu hale düşürenler otursun, cevap versinler Aziz Yıldırım'a... Cevap verebiliyorlarsa...
Kongrede Yıldırım'a yönelik eleştiriler de vardı. Konuşan Fenerbahçe Platformu, gazetelere verdiği ilanlarla Yıldırım'a kulübün mali yapısıyla ilgili sorular sordu.
Orası Azizspor... Medyada Aziz Yıldırım'a karşı çıkabilen kaç kişi var?
Yayıncı kuruluş, Aziz'in emrinde, medya Aziz'in emrinde... Adam imparator...

Soru: "Karabük maçı kritik" demiştiniz ama Fenerbahçe, bu engeli de aştı. 16. dakikada ceza sahasına girerken Selçuk'un Angelov'u çektiği pozisyon tartışılıyor. Siz maç ve bu pozisyonla ilgili olarak neler söyleyeceksiniz?

Ona da şaşırmıyorum. Fenerbahçe aleyhine bir karar alamaz o hakem artık... Medya o baskıyı yarattı. Fenerbahçe kaçıncı maçı 10 kişi, hatta 9 kişi bitirmesi gerekirken, 11 kişi bitiriyor. Aynen Bursa'da sokaktaki holigan gibi Fenerbahçeli futbolcu da atılmayacağını biliyor. O zaman bildiğini yapıyor.
Peki gazeteler bunu yazıyor da bir liste niye çıkartmıyor? Trabzon için olsaydı aynı durum neler yazılırdı?

Fenerbahçe maçında, yan hakemin kararına 'uymadı' diye hakemi yerin dibine soktular, hayatını bitirdiler. Trabzon maçında bu defa 'yan hakeme niye uydun' diye kıyameti kopardılar! Birebir aynı olay... Birinde yan hakem penaltıyı verdi, orta hakem vermedi, tu-kaka orta hakem; öbüründe penaltıyı yan hakem verdi, orta hakem uydu, tu-kaka yine orta hakem. Niye? Çünkü biri Fener'in aleyhine, öbürü Trabzon'un lehine... Türk medyası böyle...

Şu Emenike olayına bakış tarzlarına bak!.. Trabzon maçı olsa ve Emenike lütfedip maça gelmeseydi, yer yerinden oynamıştı. Emenike'yi de bitirmişlerdi, Karabük'ü de bitirmişlerdi, Trabzon'u da bitirmişlerdi.

Şimdi Emenike, Fenerbahçe'ye gelecek, bu medya, 'Fenerbahçe çok büyük santrfor aldı' diye kendi takımını satan adamı alkışlayacak.
Bu kadar açıkken, Trabzon hala nasıl şampiyonluk hayalleri kuruyor ben onu anlamıyorum!..

Fenerbahçe, Karabük'ten çekindi herhalde!.. Sarı-lacivertli futbolcular tedirgin ve durgundu; özellikle ilk yarı varlık gösteremediler.
Fenerbahçe başından beri iyi oynamıyor. Bunu hep söylüyorum. Ama Fenerbahçe'nin silahı çok... Bunları da saydım: Emre, Alex, Lugano, Niang... Çok iyi top oynayan Karabük bir tane hata yaptı. O hatada Lugano oradaydı işte... Fenerbahçe iyi top oynamıyor.

Bir de birinci devrenin sonunda ekrana verilen kimin ne kadar koştuğunu gösteren tablo çok önemli... Fenerbahçe'de 5 Türk var, 6 yabancı var sahaya çıkan. 5 Türk'ten birisi kaleci Volkan... Onu sayma... Geri kalan 4 Türk futbolcu, Fenerbahçe'nin en çok koşan ilk 4 oyuncusu... Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Gökhan Gönül... Fenerbahçe'nin en çok koşan isimleri Türk oyuncular...
6 yabancıdan bir tanesi listede yok. Bu tabloyu Aziz Yıldırım iyi değerlendirmeli... Şampiyonluğa 3 hafta kalmış, yabancılar ortada yok.

Karabük takımı, ilk yarıda Fenerbahçe'den kilometrelerce fazla koşmuş. Takım olarak... Niye; çünkü Fenerbahçe'nin yabancıları koşmamış... Kaleci olmaza Volkan da eklenecek çok koşanlara...
Lig TV yetkililerine sene başından beri söylüyorum. En çok koşanların listesini yayınlıyorsunuz, en az koşanları da yayınlayın, görelim bakalım... Ama Lig TV'nin işine gelmiyor. Lig TV tarafsız yayıncılık yapmıyor. Lig TV dükkanı kendine göre açıp ve kapıyor. Ama şu yayınladığı tablo bile yeterli. 4 Türk oyuncu yırtınmış, gerisi ortada yok.

Ama buna rağmen tekrar söylüyorum; silahı çok olunca, sonuca gidebiliyor. Bir korner atılıyor, o kornere Lugano kafa atmaya gidiyor, arkasından gol geliyor.

Soru: Galatasaray'da artık seçim bekleniyor. Ancak son dönemde yaşananlar ve yönetim boşluğu futbolcuları da olumsuz görünüyor. Son olarak Servet ile Cem Sultan idmanda birbirlerine girdi. Hatta tartışma Twitter'a kadar taşındı.

Bu çok ayıp bir şey... Bence Bülent Ünder; hem Servet'i hem de Cem Sultan'ı oynatarak, bu ayıba iştirak etti. İlk baştaki konuşmamıza dönelim: Suçlar cezasız kaldığı sürece bu olaylar yaşanacaktır.

Sen takımın en tecrübeli adamlarından birisin, kaptansın. Özür dilemeye gelen arkadaşını sinkafla kapıdan kovuyorsun, yanına kar kalıyor. O sinkafla kapıdan kovulan genç çocuk, bu işi kulüp içinde çözmesi gerekirken, Cüneyt Tanman'a, Bülent Ünder'e gitmesi gerekirken Twitter da dünyaya ilan ediyor. Servet'e medyan okuyor. Ben Galatasaray'ın başkanı şusu busu yetkilisi olsam ikisi de kapıdaydı. İki adam kaybedersin ama gelecekte o formayı giyenler başlarına neler geleceğini bilirler böyle bir halt ettikleri zaman...

Şimdi biliyorlar ki ben istediğim küfrü ederim. Öbürü de diyor ki 'Ben istediğimi yaparım. Ertesi gün kulübün büyüklerinden biri gelir, araya girer. Bizi barıştırır. Daha sonra ikimiz yan yana maça çıkarız!' O zaman kim önleyecek? Nasıl disiplin sağlanacak Florya'da bundan sonra. Birisi bana söylesin bakalım. Cüneyt Tanman söylesin, Bülent Ünder söylesin. Adnan Polat zaten bırakmış.
Yani Servet ve Cem Sultan olayı Galatasaray'ın nasıl sahipsizliğinin örneğidir. Böyle olunca da Galatasaray Aziz Yıldırım "Burası Galatasaray değil" derken çok da haklı...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.