banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Aziz Yıldırım Ardaya arka çıktı!

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, medyada açıklamaları yer alan Galatasaraylı futbolcu Arda Turana destek vererek, sarı-kırmızılı futbolcunun isyanında haklı olduğunu savundu.

Yıldırım, Darüşşafaka Eğitim Kurumlarında Darüşşafaka Lisesi Müdürü ve Kampüs Koordinatörü Adnan Ersana yaptığı ziyarette, gazetecilerin soruları üzerine gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

Arda Turanın medyaya yansıyan ifadeleriyle ilgili olarak, Doğru şeyler söylemiş, haklı. Tenkit ayrı şey, çok fazla ağır şeyler yazılmış. Çok üzüldüm. Söyledikleri şeyler doğru diyen Yıldırım, bir gazetecinin Şerefsizler lafı biraz kaba olmadı mı? sorusuna da, Hak edenler var. Bence kaba olmamış yanıtını verdi.

Lise müdürü Ersanın odasında basın mensuplarının gündemdeki bazı konulara ilişkin sorularını yanıtlayan Yıldırım, A Milli Futbol Takımı ile ilgili olarak, Türk futbolunun öyle Hiddink geldi diye 2 günde zirve noktasına gelmesini beklememek lazım. Sorunları oturup çözmek lazım. Hep karalamayla olmaz, yol gösterici olmak gerekiyor ifadelerini kullandı.

Almanya Milli Futbol Takımı örneğini vererek, Türkiyede bazı kafaların değişmesi lazım. Almanyanın kadrosuna baktığımızda çok sayıda yabancı asıllı oyuncu bulunduğunu görüyoruz. Bugün kazandıkları zaman Mesut mu kazandı deniliyor. Hayır, Almanya kazandı deniliyor şeklinde konuştu.

Türk futbolunun yeniden yapılanması gerektiğine dikkati çeken Aziz Yıldırım özetle şunları kaydetti:

Sıkıntı şu; Türkiyenin, futbolun yeniden yapılanması lazım. Her önüne gelen futbolcu olmamalı. Kaliteli isimlerin gelmesi için kısıtlamalar yapmalı. Bölgesel ligler yapılandırılmalı. Gelişimleri sağlayan altyapıya önemi daha çok vermeliyiz. Alt yapılarda eğitimci yok. Oyuncular 20li yaşlara geldiğinde gelişimi duruyor. Herkes futbolla ilgilendiği için eğitimi geri planda tutuyoruz. Türk futbolunun yeniden organize edilmesi lazım.

Yıldırım, Fenerbahçeden konuşmayalım mı şeklindeki ifade üzerine Fenerbahçeyi Aykut Kocaman ile konuşun benimle değil yanıtını verdi.

Ziyarette başkan Yıldırıma öğrencilerin yaptığı bir tablo hediye edilirken, okuldaki eğitimle ilgili bir de sunum gerçekleştirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.