banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Avustralyada Casey Stoner klasiği!

MotoGP Avustralya Grand Prixsini Casey Stoner kazandı. Yarışı baştan sona önde götüren Avustralyalı sürücü, kendi evinde üst üste dördüncü birinciliğini alırken zorlanmadı.

MotoGPde sezonun sonda üçüncü ayağı Avustralyanın Phıilip Island pistinde koşuldu. Yarışa ev sahibi sürücü Casey Stoner pole pozisyonunda başladı. Son üç yıldır kendi evinde kazanan Stoner bu yarışı da baştan sona önde götürdü ve Phıilip Island da dördüncü, kariyerindeki 23. birinciliği Avustralya Grand Prixsinde elde etti. 25 yaşındaki sürücü bu zaferle dünya şampiyonasında da 3. sıraya yerleşti.

Bir hafta önce Malezya Grand Prixsini 3. sırada bitirerek dünya şampiyonluğunu garantileyen Jorge Lorenzo 2. sırada başladığı Stonerın ardından 2. bitirerek sezonun 16. yarışında 14. kez podyuma çıktı.

Phıilip Island da 3. lük mücadelesiyse nefesleri kesti. Son tura 3. sırada giren 206 dünya şampiyonu Nicky Hayden, Valentino Rossiye geçilince bu sezon 2. kez podyum görme şansını da kullanamadı. Rossi bu sonuçla Phıilip Island daki 13. yarışında 12. kez podyuma çıkmış oldu.

Yarışı 5. sırada bitiren Ben Spiesse dünya şampiyonasındaki puanını 163e yükseltti ve sezonun bitimine 2 yarış kala en başarılı çaylak sürücü olmayı garantiledi.

MotoGPde sezonun 17. yarışı 31 Ekimde Portekizde koşulacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.