banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

ATF KONGREYE GİDİYOR



Ülke çapında bulunan çok sayıda taraftar derneklerinin birleştiği ve Merkezi Şanlıurfa’da bulunan Anadolu Taraftarlar Federasyonu, 1 Nisan’da olağanüstü kongre yapmayı planlıyor. Kongrede isim değişikliğine de gidilecek. ATF’nin yeni isminin Spor Kulüpleri Taraftarları Federasyonu olacağı öğrenilirken, genel merkezin ise Ankara’ya taşınacağı bildirildi.

ATF Genel Başkanı Abdullah Tuğbay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, federasyon olarak geçtiğimiz günlerde akademisyenler ile birlikte Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ı ziyaret ettiklerini anımsatarak, “Sağ olsun genel müdürümüz, bizlere genel merkezin Ankara’ya taşınması ile birlikte gerekli desteği sağlayacağını söyledi” dedi.

Tuğbay, Anadolu Taraftarlar Federasyonu yönetimi olarak Şanlıurfa’ya geldikleri gibi çalışmalara başladıklarını vurgulayarak, “Ancak bizimle beraber gelen Gençlerbirliği Dernek Başkanı Sayın Murat Kahramaner kardeşimiz iller arasındaki diyalogları zedeleyecek konuşmalar yaparak, bizleri derinden üzmüştür. Bizim federasyonda sadece üye sıfatı taşıyan Gençlerbirliği Dernek Başkanımız bu federasyon Ankara’ya gelince başkanlık ya bizde olacak yada Ankaragücü’nde olacak diye bizlere atıfta bulunmuştur. Bende kendisini, ‘bizim başkanlıkta bir hevesimiz bir tutkumuz yoktur. Bu bir bayrak yarısı olup bugün Şanlıurfa’mız yarın başka il olacaktır. Biz Şanlıurfa’dan bu ateşi başlattık bu meşaleyi herkes taşıyacak” diye uyardım. ve yanlış yolda olduğunu beyan ettim” diye kaydetti.

Kahramaner’in ‘Efendim biz süper ligde oynuyoruz yanlış anlamayın, siz ikinci ligdesiniz” şeklinde konuşma yaptığını da sözlerine ekleyen Tuğbay, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Biz bu konuşmaları kaale almıyoruz, biz Türkiye’deki bütün taraftarlara hizmet etmek istiyoruz ve etmeye devam ediyoruz. Sayın bakanımız Suat Kılıç ve Gençlik Spor Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Baykan zaten bu işi biliyorlar, kaldı ki Gençlerbirliği Dernek Başkanımız koca başkentte yaşıyor, bu kadar gücü varsa neden acaba şimdiye kadar böyle bir oluşum gerçekleştirmedi. Yinede bizler bütünlükten birlik ve beraberlikten yana olduğumuzu belirtiyoruz.”

Tuğbay, 1 Nisan Pazar günü geniş katılımlı bir kongre gerçekleştireceklerini de ifade ederek, “Futbol dostluk, kardeşliktir’ ilkemiz olup bizleri hiç kimse yolumuzdan ayıramaz. Nasıl ki Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ diyorsa bizde bu yolda hareket edeceğiz. Şanlıurfa’da yapılacak olağan üstü kongrede bütün katılımcıları ağırlayacağız” şeklinde konuştu.

Tuğbay ayrıca, kendilerine desteklerini esirgemeyen Spor Bakanı Suat Kılıç başta olmak üzere Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız’a desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.