banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Arda sakatlandığı için para kazanacak
Milli futbolcunun, Avrupada yaygın olan, ancak Türkiyede tartışma konusu olmaktan öteye geçemeyen sağlık sigortasından yararlandığı ve meslektaşlarına örnek olduğu ortaya çıktı. Ardanın, 24 bin TL poliçe bedeli ödediği sigortadan oynamayacağı süre için 60 bin TL alacağı bildirildi.

Arda kendini sigortalatmış!
Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en büyük yıldızlardan olan ve özel yaşamıyla gündemden düşmeyen Galatasaraylı Arda Turan, meslektaşlarına örnek olacak bir adım attı. Milli oyuncunun, yaşadığı ciddi sakatlık öncesi kendisine özel sigorta yaptığı ortaya çıktı.

Ay-yıldızlı ekibin, Almanya kampında yaşadığı sağlık sorunu sonrasında Türkiyeye dönen ve kasığındaki bu sakatlık nedeniyle yine Almanyada operasyon geçiren milli futbolcunun, yılbaşında Acıbadem Sigortaya Forma Poliçesi yaptırdığı belirlendi.

Avrupada oldukça yaygın olan, ancak Türkiyede tartışma boyutlarının ötesine geçemeyen bu konuyla ilgili geçen yıl çok önemli bir girişimde bulunan yıldız futbolcu, Acıbadem Sigortaya yıllık 12 bin euro ödemeli Forma Poliçesi yaptırdı.

42 günlük sakatlığın muaf tutulduğu bu poliçe şartlarına göre doktorlar tarafından yeşil sahalara dönmesi en az iki ay süreceği açıklanan milli futbolcunun menaceri, Almanyadan verilen raporla birlikte Acıbadem Sigortaya başvurarak ikinci ay için kendilerine ödeme yapılmasını isteyecek.

Her güne 1500 euro
Poliçe üzerinde yer alan anlaşmaya göre günlüğü 1.500 eurodan hesaplanacak sözleşme karşılığı Arda Turanın eline yaklaşık 30 bin euro (60 bin TL)geçecek. Sakatlığın uzaması halinde ödenecek olan bu meblağın üzerine her gün için 1.500 euro eklenecek.

Arda Turan yine imzaladığı bu sözleşmede yer alan bir diğer maddeye göre futbol hayatını noktalayacak çok talihsiz bir sakatlık yaşarsa 1 milyon euro alacak.

TFF hâlâ çalışıyor!
Arda Turan çağdaş bir uygulamayla sakatlık riskine karşı kendisini sigorta ettirdi, ancak Futbol Federasyonu, milli futbolcuların sigortalanması konusunda hâlâ somut bir adım atamadı. TFF Başkanı Mahmut Özgener, EURO 2012 elemelerinde oynanan Almanya maçından önce, Yaklaşık 2 aydır çalışıyoruz. Belki de sigortasız oynadığımız son maç Almanya karşılaşması olacak açıklamasını yapmıştı, ancak kulüplerden gelen baskılara rağmen bu sorun çözülmedi.

Bilindiği gibi kulüpler, başta Galatasaray olmak üzere milli oyuncuların yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle sigorta uygulamasının başlatılması için TFFye başvurmuşlardı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.