banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Anayasa Mahkemesi'ne Bursaspor başvurusu

Anayasa Mahkemesi önünde gelen kendilerini Dünya Demokrasi Hareketi olarak nitelendiren grup adına yapılan açıklamada, "Bursaspor'un şampiyon olması nedeniyle ezberlerimizden bir tanesi daha bozulmuş bulunmaktadır. Bizler; Türkiye futbol ligi tarihinde 4 takımın şampiyon olmasına alışmış ve bunu ezber haline getirmiş insanlarımız . Bu ve benzeri alışkanlıklarımızın değiştirilmeye çalışılması bizler de ciddi derece fizyolojik ve psikolojik problemler oluşturmaktadır. 3 gündür hastanelerin acil servislerinden aldığımız duyumlara göre, bir çok vatandaşımız, memorization disease ve bursaspazm şikayeti nedeniyle müşade altına alınmış durumdadır" denildi. 

Türkiye'deki ezber bozan gelişmelerin, özgürlüklerin ve demokrasinin sarsılmaz savunucusu CHP'nin Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifası nedeniyle Anayasa Mahkemesi'ne iptal başvurularını Türkiye'nin ilerlemesinin ve çağdaşlaşmasının sekteye uğramaması için kendilerinin üstlendiği vurgulanan açıklamada, "Buradan CHP'ye sesleniyoruz! Sizler kurultayınızı yapıp , yeni genel başkanınızı seçene kadar; Dünya Demokrasi Hareketi olarak bizler ülkemizi değiştirecek, ezberlerimizi bozacak her türlü gelişmeyi Anayasa Mahkemesine götürmeyi üstlenmiş bulunmaktayız. Bursaspor camiasından da özür diliyoruz. Zira kendilerinin şampiyonluğu hak edip etmediğine, halkımızın böyle bir talebinin ve beklentisinin olup olmadığına bakmaksızın, incelemeden, vatandaşların nabzını tutmadan iptal davası için alelacele Anayasa Mahkemesi'ne geldi. Bizleri affetmelerini diliyoruz" denildi. 

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri yere beraberlerinde getirdikleri anahtarları bıraktı. Daha sonra iptal başvurusu için dosya Anayasa Mahkemesi görevlilerine teslim edildi.
İHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.