banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haber Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Almanya basını Türkleri konuşuyor
Gazete özellikle iki milli takımda çalışan Almanya asıllı Türk oyuncuları mercek altına aldı. Dünya Kupasında sergilediği başarılı futbolu ve ardından Real Madride yapılan sürpriz transferinin ardından Mesut Özil en başarılı Alman futbolcuları arasında gösteriliyor. Bild gazetesi Özilin 2009 yılında Norveçe karşı ilk defa Alman Milli takımı formasını giymesinin ardından, Türkiye için top koşturmayacağının belli olduğunu yazdı. Gazete, ülke seçimi konusunda birçok gencin Türkiye mi? Almanya mı? sorusuyla karşı karşıya kaldığını da ekledi.

Gazetede şu cümlelere yer verildi:

Zor tercihte Türkiye lehine karar veren futbolcular ise Dortmundun yıldızı Nuri Şahin, Hamit ve Halil Altıntop kardeşler. Bu göçmen asıllı oyuncular Almanya-Türkiye karşılaşmasında Türk Milli Takımı için oynayacaklar.

TÜRK MİLLİ TAKIMI NE KADAR ALMAN ?

Peki Türk Milli Takımı ne kadar Alman? diye soran Bild, Türk Milli Takımında Nuri Şahin, Hamit ve Halil Altıntop kardeşlerin yanı sıra daha birçok ismin Almanyada doğup büyüdüğüne vurgu yapılıp şu cümlelere yer veriliyor:

Savunma oyuncusu Hakan Balta aslen Berlin doğumlu ve Hertha BSC tarafından eğitildi ama yedi yıl önce İstanbula transfer edildi. Şu an Bursaspor futbocusu olan Ömer Erdoğan aslen Kasselli. İlk profesyonel deneyimlerini 2. Lig takımlarından St. Paulide yaptı. Erzurumspora transfer edilmesinin ardından futbol hayatına Süper Ligde devam ediyor. Orta saha oyuncusu Özer Hurmacı da Kassel doğumlu olan bir diğer Almanya doğumlu Türk futbolcu. 2005 yılında Ankaraspora transfer olmadan önce birçok Alman takımında forma giydi. Altıntop kardeşler, Şahin, Balta, Erdoğan ve Hurmacı bu altı isim için Berlinde oynanacak olan maç sadece statta beklenen birçok Türk taraftardan dolayı ev sahibi gibi değil. Bu isimler doğup büyüdükleri yerde ev sahibi rolünde de olacaklar.

ALMAN MİLLİ TAKIMI DA TÜRKLERE SAHİP

Bildin haberi, şöyle devam etti:

Alman Milli takımı da birçok Türk asılı futbolcuya sahip. Orta sahada Mesut Özil herkesi kendine hayran bırakırken, Serdar Taşçı ve U21 oyuncularından Gündoğan, Yalçın ve Ekici gibi birçok isimde Alman Milli Takımı için gelecek vaat eden futbolculardan. Ama aralarında öyle bir isim var ki ona Alman teknik adam Joachim Löw ayrı bir güven duyuyor. Löwün danışmanı Harun Arslan. Arslan 12 senedir Löw ile birlikte çalışıyor ve Temmuz ayında Alman Futbol Federasyonu ile yaşanan sorunlu sözleşme görüşmeleri de Harun Arslan sayesinde çözüme kavuştu.

Bildin internet sayfasında maç hakkında yaptığı ankete ise şu ana kadar yaklaşık 31 bin kişi katıldı. Ankete katılanların yüzde 69 ile büyük bir çoğunluğu Ballack ve Schweinsteigerin yokluğuna rağmen Almanların, Türk Milli Takımını yeneceğine inanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.