banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Alex Türk vatandaşı oluyor

Fenerbahçeli Alex Türk oldu Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru yapan Fenerbahçe'nin kaptanı Alex de Souza'nın Türk olma hayali gerçekleşti. 33 yaşındaki futbolcunun yeni ismi de belli oldu.

 

Fenerbahçeli Alex'in Türk vatandaşlığı başvurusu kabul edildi! 2004'ten beri sarı lacivertli formayı giyen ve Türk futbol tarihinin en iyi yabancıları arasına adını yazdıran Alex de Souza'nın, Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı başvuru kabul edildi.

 

ALEKS İSMİNİ KULLANACAK

Brezilyalı futbolcu Aleks ismini kullanacak. 7 yıldır Fenerbahçe'de forma giyen Brezilyalı yıldız, kanunlara göre başvurudan itibaren 5 yıl daha bekledikten sonra Türk statüsünde oynayabilecek.

 

Alex ve başkan Aziz Yıldırım geçtiğimiz günlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakanlık binasında ziyaret etmiş ve Brezilyalı oyuncu Türk vatandaşlığına geçmek istediğini bizzat kendisi iletmişti.

 

ALEX, NİYETİNİN SADECE TÜRK VATANDAŞI OLMAK OLDUĞUNU İFADE ETMİŞTİ

Fenerbahçe Yönetimi'nin Alex'in önümüzdeki sezon Türk statüsünde ligde forma giyebilmesi için bir çalışma içinde olup olmayacağı ve bunu hukuki bir yolla başarıp başaramayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

FENERBAHÇE'DEN ALEX AÇIKLAMASI: İŞLEMLER, HÜNEZ BAŞVURU AŞAMASINDADIR

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımı kaptanı Alex de Souza'nın Türk vatandaşlığına geçtiği yönündeki haberlerin doğru olmadığını, Brezilyalı oyuncunun bu konuda yaptığı işlemlerin henüz başvuru aşamasında olduğu açıkladı.

 

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, Alex'in Türk vatandaşlığına geçtiği şeklindeki haberin doğru olmadığı belirtilerek, şöyle denildi: ''Uzun yıllardır formamızı giyen, başarılı performansının yanı sıra kişiliğiyle de örnek teşkil eden kaptanımız Alex de Souza'nın, Türk vatandaşlığına geçmek için yaptığı işlemler, henüz başvuru aşamasındadır. Dolayısıyla; Brezilyalı oyuncumuzun, Türk vatandaşlığına kabul edildiği yönündeki haberler de gerçekle örtüşmemektedir.''

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.