banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

AKIL ŞAMPİYONLUK İÇİN:

Hakan Coşkun: Sayın başkanım bize biraz Şanlıurfaspor’dan bahsedermisiniz?

Mehmet Reşit Akıl: Öncelikle biz yönetime gelirken taraftarlarımıza ve halkımıza bazı sözler verdik.

Hakan Coşkun: Nedir bu sözler başkanım ?

Mehmet Reşit Akıl: Öncelikle iyi bir kadro, kaliteli futbolcular ve hedef Bank Asya dedik. Şu ana kadar sözlerimizi tuttuk ve emin adımlarla Bank Asya Ligine doğru ilerliyoruz. Sezon başında göreve getirdiğimiz teknik direktör Kemal kılıç, aldığımız tüm futbolcular kendini geliştirmiş, Bank Asya’da, Süper Lig’de oynamış kendini kanıtlamış kariyerli ve karakterli futbolcular. Sonuçta 19 futbolcuyu takıma kazandırdık ve ilk dönemlerde uyum sorunu bekliyorduk, sonuçta yeni kurulan bir takım ve ilk maçlarda sorun yaşayabiliriz diyorduk ama çok şükür futbolcularımızın deneyimli olması bize bu sorunu yaşatmadı. Şu anda iki beraberlik iki mağlubiyet ile lider ile aynı puandayız. Aynı zamanda Ziraat Türkiye kupasında bir üst tura çıktık ve Çarşamba günü Denizlispor ile maçımız var. Kupada yükselebildiğimiz kadar yükselmek istiyoruz fakat bizim esas hedefimiz Bank Asya . Şehrimizin 1 milyonun üzerinde bir nüfusu var. Taraftarı çok, iyi bir stada sahip olan bir kulübüz, bunun yanında turizmi ile insanları ile Bank Asya’yı hak eden bir şehiriz.

Hakan Coşkun: Peki başkanım GAP Arena stadınızda neden akşam maçları oynamıyorsunuz ?

Mehmet Reşit Akıl: Bizde akşam maçlarını oynamak istiyoruz fakat stadımızın ışıklandırılmasında bir sorun var. Akşam maçlarında futbolcuların gözü kamaşıyor sahayı tam olarak göremiyorlar, zaten T.F.F bu konuda izin vermiyor. Yetkililer geldi ve bu sorunun futbolcuları oldukça etkileyeceğini söylediler. Fenerbahçe – Trabzonspor kupa maçının gece oynanmamasının asıl sebebi buydu. Ulusal basında Şanlıurfa’da konaklama sorunu yaşandığından maç gündüz oynandı şeklinde haberler çıktı ama bu haberler asılsızdır. Asıl sebep stadın ışıklandırmalarının uygun olmamasından dolayı T.F.F maçı gündüz oynattı. Halbuki gece maçlarımız olsa şehir bir havaya girer, futbolcuların motivasyonu üst düzeyde olur yani her yönden daha güzel olur.

Hakan Coşkun: Başkanım burada antreman sahanızın olmadığını gördük. GAP Arena stadının zemininin çok kötü olduğunu da gördük. Bu futbolcuyu ve sizi nasıl etkiliyor ?

Mehmet Reşit Akıl: Yönetim olarak çok rahatsızız bu durumdan. Futbolcu arkadaşlarımızda çok rahatsız ama her olumsuzluğa rağmen canla başla mücadelerini sürdürüyorlar. Onlara burada sizin aracılığınızla teşekkür etmek istiyorum. Gençlik spor il müdürümüzün de bu konuda çalışmaları var ve takdirle karşılıyoruz, kendisine buradan teşekkür ediyorum. Zeminimiz iyi bir zemin değil, 11 Nisan stadyumuda antreman sahası ama şartları uygun değil. Futbolcu kardeşlerimiz orada sürekli antreman yapıyorlar. GAP Arena’da sürekli antreman yapma şansımız yok çünkü maç yaptığımız yer ve tüm organizasyonlarımızı orada yapıyoruz. Biz sene başında Gaziantep’te kamp yapmak zorunda kaldık. 11 Nisan o zaman onarıldı ama bizim ve teknik ekibin istediği şartlarda değil.

Hakan Coşkun: Şanlıurfa taraftarlarına ve halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı başkanım ?

Mehmet Reşit Akıl: Şanlıurfa Taraftarlarının ve halkının bilmesi gereken tek şey; yönetim, teknik heyet ve futbolcular bu takımı Bank Asya’ya çıkaracaktır. Yıl sonunda herkes bu karenin bu resmin içine girmek isteyecek. Biz diyoruz ki gelin şimdide bu karenin, bu resmin içinde olun elele vererek hep beraber bu takımı çıkaralım. Biz yalnız olmadığımızı hissedelim. Bu takımın taraftara ihtiyacı var. Burada sayın Bakanımız Faruk Çelik olsun sayın valimiz ve sayın belediye başkanımız olsun, hepsinin yanımızda olmalarını eski yönetimlere nasıl destek olduysalar bize de aynı şekilde destek olmalarını istiyoruz. Şu ana kadar hiç kimseden bir destek almadık takımı buraya kadar getirdik fakat bu saatten sonra destek olacaklarını düşünüyoruz. Beklentilerimiz bu şekilde. Bu zaman kadar başkanımız ve değerli yönetim kurulumuzun desteği ile bugünlere geldik. Bundan sonra sayın bakanımız, valimiz, belediye başkanımız ve iş adamlarımızın da maddi manevi yanımızda olmalarını istiyoruz. Çünkü hakikaten buna çok ihtiyacımız var. Her yerde ulusal basında bizden bahsediliyor. Yerel basının da manevi desteklerini görüyoruz ama daha çok destek olmalarını istiyoruz. Ajansspor olarak sizlerinde Anadolu’ya verdiğiniz desteği görmek bizi mutlu ediyor. Biz şehir olarak, halk olarak Bank Asya bir kenara Süper Lig’i hak eden bir kulübüz ve benim sezon başından beri söylediğim “ O sene, bu sene “ sloganını inanıyorum ki Sayın Bakanımız, valimiz, belediye başkanımız, Şanlıurfa halkı ve taraftarı ile mutlu sona ulaşacağız. Yönetime geldiğimiz ilk günden beri bu takımın oluşmasında emeği geçen başta sayın başkanımız Kemal Saraçoğlu ve değerli yönetim kurulu üyelerimize şükranlarımı sunarım.

Hakan Coşkun: Başarılarınızın devamı diliyor ve Şanlıurfa halkının bu sese kulak vereceğine inanıyoruz.

Mehmet Reşit Akıl: Biz de Ajansspor’a bize ve tüm Anadolu kulüplerine vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz dedi.

GAPHA


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.