banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Adnan Polat yeni tüzüğü anlattı
Galatasaray Kulübü Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu 3. oturumun ardından tamamlanırken, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, günün koşullarına ve kanunlara uygun bir tüzük hazırlandığını söyledi.

Genel kurul toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adnan Polat, 30 yıldır yürürlükte olan ve 14 yıldır değişiklik yapılamayan kulüp tüzüğünün yenilendiğini belirtirken, Toplam 3 ayrı oturum yaptık ve nihayetinde yeni tüzüğümüz oy çokluğuyla kabul edildi. Galatasaray, günün koşullarına ve kanunlara uygun bir tüzük sahibi oldu dedi.

Dünyanın sürekli değişim ve gelişim içinde olduğunu, kendilerinin de kulüp olarak buna ayak uydurmak mecburiyetinde olduklarını ifade eden Polat, Bu tüzük mükemmel olmayabilir ama tüzükler tabu olmamalı. İhtiyaç duyulduğunda yeniden toplanıp değişiklikler yapabilmemiz lazım diye konuştu.

YARGININ KARARINA UYARIZ

Adnan Polat, bazı üyeler tarafından Tüzük Tadil Genel Kurulunun mahkemeye taşındığının hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

Tüzük, Galatasarayın anayasasıdır ve herkesin bu konuda aynı fikirde olması şart değil, mümkün de değil. Farklı fikirler olacaktır. Geçtiğimiz toplantıdan sonra iki arkadaşımız, Galatasarayın genel kurulda kabul gören tüzüğünü mahkemeye taşımışlardı. Bu onların yasal hakkı. Yargı kararını verir ve biz de bu karara uyarız. Şu anda dernekler masasında onaylandıktan sonra tüzük yürürlüğe girecek ve Galatasaray bundan sonra yeni tüzüğüyle yaşamını sürdürecek.

ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER VAR

Galatasarayın yeni tüzüğünde önemli değişiklikler bulunduğunu anlatan Polat, bu değişikliklere, başkanlık süresindeki değişim, üye kabul sınırlamasındaki değişim ve seçim dönemiyle ilgili değişiklikleri örnek gösterdi.

Polat, önemli olarak gösterdiği değişikliklerle ilgili olarak, Eskiden aktif üyelerin yüzde 3ü kadar üye alabiliyorduk. Şimdi Galatasaray Lisesi mezunları, sporcular ve ailelerinin dışında kalan üyeler yüzde 3e dahil edildiler. Seçim süresi 3 yılda bir oluyor ve başkanlar 3 yıl için seçiliyor. Seçim dönemi de mayıs ayının ikinci yarısında olacak artık. Ben ve yönetimim ise geçmiş tüzüğe göre seçildiğimiz için, görev süremiz 2 yıldır şeklinde konuştu.

ÖNCE ANKARAGÜCÜ, SONRA FENERBAHÇE MAÇINA BAKACAĞIZ

Galatasarayın Spor Toto Süper Ligde Fenerbahçe ile gelecek hafta yapacağı derbi karşılaşmasının yaklaştığının hatırlatılması üzerine Adnan Polat, önce yarınki Ankaragücü maçına, daha sonra Fenerbahçe derbisine bakacaklarını söyledi.

Takım olarak önce Ankaragücü ile maçlarının bulunduğunu ifade eden Polat, Şu anda sadece önümüzdeki maçı düşünmek zorundayız. Kendi saha ve seyircimiz önünde kazanmak itiyoruz. Kazanmamız da lazım. Galatasaray takımının o kalitesi var. O kalitede oyuncuları ve teknik heyeti var. Ankaragücü maçını kazanıp, Fenerbahçe derbisine o moralle gitmek istiyoruz ifadelerini kullandı.
Polat ayrıca, yönetim olarak projelerinin bitmediğini de dile getirerek, Bizim öncelikli projelerimiz arasında şirket birleşmesi ve tüzük değişikliği vardı. Şimdi ise stadımızı ocak ayı ortasına yetiştirmek için uğraşacağız dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.