banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

4. Göbeklitepe Yarı Maratonu için geri sayım başladı

Türkiye Atletizm Federasyonu ve  Şanlıurfa Gençlik ve Spor il Müdürlüğü tarafından organize edilen maratonun ertelendiği yönündeki iddialar ise kentte büyük tepki çekti.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi ve Nevali Otel’in destekleriyle gerçekleşecek olan maratonun ertelenmesinin söz konusu olamayacağı belirtildi.
Atletizm Federasyon'un Şanlıurfa Temsilcisi ve yarışma koordinatörü Faruk Kesik, konuya ilişkin açıklamasında, “Son günlerde ülkemizde yaşanan toplumsal muhalefet olaylarını bahane ederek Göbeklıtepe yarı maraton koşumuzun iptal edildiğine dair dedikoduları son derece çirkin buluyoruz.” dedi.
Kesik, ortaya atılan yalanın kent turizmine zarar verdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
“Valilikte yaptığımız toplantı neticesinde koşumuzu yapılacağına tam gaz devam kararı aldık. Kayıt yaptıran veya yaptırmayan gönlü spordan dostluktan kardeşlikten yana olan herkesi insanlığın başlangıç noktası olan Göbeklıtepe’ye bekliyoruz. Bu asılsız dedikoduları çıkartanları da şiddetle kınıyoruz.”
Piazza, sosyal sorumluluk bilincinde birinci
Şanlıurfa’da hizmete açıldığı 10 Ekim 2013 tarihinden itibaren sadece hesaplı alışverişin değil, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin de merkezi olan Piazza,  maratonun kalbinin attığı mekan olacak. Kurumsal sosyal sorumluluk bilinciyle Şanlıurfa halkı ile el ele veren Piazza, otoparkını da bu büyük spor etkinliğine açacak.
Tüm yarışların bitiş noktası Piazza Otoparkı olacak
Etkinlik alanının ve tüm yarışların bitiş noktası, Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi otoparkı olacak. 1 Kasım Cumartesi günü saat 9:00’da kayıtların alınmasıyla başlayacak maraton, 2 Kasım’da üç etaplı olarak gerçekleşecek. 21 kilometrelik birinci yarı maraton Göbeklitepe'den, 10 kilometrelik  ikincisi yarış Mardin yolundan Göbeklitepe'ye dönülen kavşaktan,  üçüncü etap  halk koşusu ise Nevali Otel'den başlayacak. Avm otoparkında yer alacak finiş noktasına doğru koşulacak tüm yarışlarda, Piazza’nın desteği sporcuların ve sporseverlerin yanında olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.