banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

35 Yaş Üstü Futbol Turnuvası başlıyor
Karaköprü Beldesinde bulunan Gençlik Merkezi’nde düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Celattin Güvenç’in yanı sıra, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Vali Yardımcısı Soner Zeybek, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrenciler ile aileleri katıldı.



Merkeze gelişinde halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan Vali Celalettin Güvenç, daha sonra ilköğretim okulları arasında düzenlenen 1. Gençlik şenlikleri ödül törenine katıldı.



Celalettin Güvenç, milletlerin geleceğini iyi bir gençliğin belirlendiğini belirterek, eğitime, gençliğe yatırım yapmayan devletlerin ayakta kalamayacağını söyledi. Bunu çok iyi bildiklerinden dolayı gece gündüz demeden çalışarak gençleri geleceğe hazırlamaya çalıştıklarının altını çizen Vali Güvenç, “Daha iyi okullarda okuyun, daha iyi sahalarda oynayın, daha güzel geleceğe hazırlanın diye gece gündüz demeden çalışıyoruz. Sizler de buna hazır mısınız? Size emek veren bütün öğretmenlerinizi, ağabeylerinizi tebrik ediyor ve bu iş için bize Ankara’dan sürekli destek veren bakan ağabeylerinize ve Sayın Başbakan’a teşekkür ediyorum” dedi.



Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü’de hizmet veren Gençlik Merkezinin SODES kapsamında yapıldığını dile getirerek, merkezin spor ve sanat dallarında eğitim verdiğini söyledi. Vali Güvenç’ten merkeze olan katkısının devam etmesini isteyen Başkan Çiftçi, merkez sayesinde gençlerin kötü alışkanlıklardan korunarak, spor ve sanat dallarına kendilerini yetiştirme fırsatı bulduğunu vurguladı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, gençlik merkezleri arasında düzenlenen 1. Gençlik Şenliklerine 6 branşta, 23 okuldan 2 bin 300 öğrencinin katıldığını bildirdi.



Konuşmaların ardından Basketbol, Futbol, Voleybol, Masa Tenisi, Tenis, Satranç turnuvalarında dereye giren okulların takımlarına madalya ve kupaları Vali Celalettin Güvenç tarafından verildi. Öğrencilere eşofman ve çeşitli hediyeler de veren Vali Güvenç, genç sporcularla sohbet edip hatıra fotoğrafı çektirdi.



Merkezde gitar ve saz kursu alan öğrencilerin müzik dinletisinde bulunduğu şölende, Vali Celalettin Güvenç’e gençlik merkezlerine olan desteğinden ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız tarafından plaket takdim edildi. Vali Güvenç de şenliklerin düzenlenmesinde emek verenlere plaket verdikten sonra, merkezde eğitim alan gençlerin hazırladığı resim sergisini gezdi. Bir öğrenci Vali Güvenç’e kurşun kalem ile çizilmiş portre resmi hediye etmesi üzerine Vali Güvenç, bu anlamlı hediyeden dolayı teşekkür etti. Daha sonra gençlerin yaptıkları resimleri inceleyerek, kursiyerlerden bilgi alan Vali Güvenç, gençlerle masa tenisi de oynadı.



35 Yaş Üstü Futbol Turnuvası Düzenleniyor



Vali Celalettin Güvenç, “35 Yaş üstü Futbol Turnuvası” Valilik Kupası ile ilgili bilgi verdi. Şanlıurfa Valiliği’nin öncülüğünde Şanlıurfa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Herkes İçin Futbol İl Temsilciliği’nin koordinesinde gerçekleştirilecek olan futbol turnuvası için müracaatlar 30 Mart tarihine kadar yapılabilecek.



Vali Güvenç, “Haydi Sporseverler; Kendi Takımı Kendin Kur; Şampiyon Ol” sloganıyla başlayacak olan turnuva ile ilgili bir açıklama yaparak, sporun her yaşta ve her meslekte yapılması gerektiğini söyledi. Herkesin ömür boyu spor yapması gerektiğini belirten Vali Güvenç, “Bunun için de sporun tabana yayılması, mahallelere yayılması, insanların sporla yarışması için çalışmalar yürütüyoruz. Bu da o kapsamda bir organizasyon; bütün arkadaşlarımızı, vatandaşlarımızı bu turnuvaya katılmalarına davet ediyorum. Gerekli destekleri veriyoruz. Kardeşlik içerisinde centilmenlik içerisinde biz de futbol oynayacağız. Karşılıklı oynayalım diyoruz, sahaya davet ediyorum herkesi” şeklinde konuştu.






GENÇLERİ SPORLA BULUŞTURAN ŞENLİK ile balikligol_com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.