banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

2. Gençlik Şenliklerinde gençler şov yaptı

Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan Gençlik Merkezinde halk oyunları ekibinin gösterisiyle karşılanan Vali Celalettin Güvenç, şenliklere katılan gençlere seslenerek, gençlerin daha iyi bir Türkiye’de yaşaması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

 

Vali Güvenç şöyle devam etti: “Anne-babalarla birlikte her türlü fedakarlığı yapıp, her türlü zorlukla mücadele edip iyi bir eğitim almanız, iyi okullara gitmeniz, spor yaparak kendinizi geliştirmeniz, barışçıl insanlar olmanız, kötülüklerden uzak durmanız, şiddete ve kavgaya bulaşmamanız için gece gündüz çalışıyoruz. İnanıyorum ki bu emekleri ve çabaları boşa çıkarmayacak, anneleri ve babaları üzmeyecek, onların ümitlerini boşa çıkarmayacaksınız.  Hepiniz okuyacak, spor yapacak, güzel mesleklere sahip olacak ve anne-babalarınızı mutlu edeceksiniz. Urfa’mıza, memleketimize, Türkiye’mize hatta insanlığa ve dünyaya güzel hizmetler yapacaksınız”.

Gençlerden çalışkan birer insan olma sözü alan Vali Güvenç: “bizlerde bu gaye uğruna sizlerin iyi yetişmesi için, spor yapması için, kendinizi geliştirmeniz için ne gerekiyorsa bunları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

SODES kapsamında Şanlıurfa’ya yapılan yatırımın 600 Milyon TL’yi geçtiğini kaydeden Vali Güvenç: “Mahallelerde gördüğümüz bu tablo, kadınlarımızda ve gençlerimizde gördüğümüz bu heyecan, bu gelişim buna değdiğini gösteriyor. Bu projeleri arttırarak, geliştirerek devam ettireceğiz. Hiçbir kenar mahallede, hiçbir bacımız, hiçbir kardeşimiz yalnız olduğunu düşünmesin, hiçbir çocuğumuz kimsesiz olduğunu düşünmesin, hiçbir hastamız çaresiz olduğunu düşünmesin, hiçbir yaşlımız kimsesiz olduğunu düşünmesin. Artık her şey değişmiştir, devlet yanınızdadır. Devlet babadır, kardeştir, arkadaştır ve hizmetinizdedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ise; il merkezinde 3, ilçelerde 4 tane çadır gençlik merkezinin bulunduğunu belirterek, müsabakaları gençlik merkezleri ile ortaklaşa bir organizasyonla gerçekleştirdiklerini yaptığı konuşmada belirtti.

 

Konuşmaların ardından Gençlik Merkezlerinde kurs gören öğrenciler tarafından katılımcılara çeşitli gösteriler sunuldu. Şenliklerde ayrıca basketbol, futbol, voleybol, masa tenisi, tenis, satranç gibi alanlarda dereceye giren öğrencilere Vali Celalettin Güvenç tarafından madalyaları ve hediyeleri verildi.

 

Düzenlenen Gençlik Şenliklerine Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in yanı sıra, Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun, Karaköprü Belde Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız ve gençlik merkezlerinde eğitim alan öğrenciler ile aileleri katıldı.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.