banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin MHP

12 Dev Adam buraya kadarmış...

12 Dev Adam, Eurobasket 2011'de E Grubu son maçında Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Eurobasket 2011'de E Grubu son maçında Millilerimiz, Sırbistan'a 68-67 mağlup oldu.

Türkiye, Sırbistan'ı mağlup etmesi durumunda çeyrek finale yükselebilmek için Litvanya'nın Almanya'yı yenmesini bekleyecekti. Bu sonuçla bu ihtimalde ortada kalktı ve Türkiye turnuvaya 2. turda veda etmiş oldu.

 

TEODOSİC'İ DURDURAMADIK
 
Maça Ömer Aşık'ın sayılarıyla başlayan Milli Takımımız, Sırbistan'ın üst üste bulduğu sayılara engel olamayınca periyodun ilk bölümü 10-2 Sırbistan üstünlüğü ile geçildi.
 
Milos Teosodic'i durdurmakta zorlandığımız bu bölümde hücumda organize olamadık. Sırp savunmasının bizi dış atışlara zorlaması sonucu farkı kapatamayan 12 Dev Adam, ilk çeyreği 18-11 geride kapattı.
 
9-0'LIK SIRP SERİSİ
 
Teodisic önderliğinde oyun hakimiyetini ele geçiren Sırplar, Savanovic ve Krtic'i iyi kullandı ve. 2. çeyreğe 9-0'lık bir seri ile başladı.
 
Bu bölümden sonra Emir'in oyuna pozitif katkısıyla biraz olsun canlanan Devler, hücumda Sırp uzunlarını boyalı alanda yıprattı farkı kapattı.
 
Türkiye 9-0 geride başladığı periyottan sonra bölümde rakibine sadece 7 sayı şansı verdi.
 
İlk yarının son 11 saniyesine 35-25 geride giren Türkiye, Hidayet'in bitime 3 saniye kala bulduğu serbest atışlarla 14 sayı geriye düştüğü maçta devreyi 35-27 geride kapattı.
 
TOPARLANDIK
 
3. periyota Enes'in pota altındaki muzzam gayretiyle başlayan Türkiye, ilk 3 dakika geçilirken skoru 37-34'e getirdi ancak Savanovic ve Teodosic'in extra basketleri Sırplar'ı yeniden ayağa kaldırdı.
 
Bu 12 Dev Adam da Emir, Ömer Onan ve Enes ile sayılar buldu. Ender Arslan'ın serbest atış çizgisinden bulduğu basketlerin ardından fark 3 sayıya kadar düştü ve Türkiye final periyoduna 56-53 geride girdi.
 
SON 4 SANİYE VE...
 
Son periyotta iki takımın karşılıklı basketleriyle geçti. Son bölüm ise büyük heyecana sahne oldu. Bitime 15 saniye Savanovic'in Ömer Onan'ı bloklamasıyla top Sırbistan'dan dışarı çıktı. Son 4 saniye Orhun Ene mola aldı ve son topu Ersan İlyasova ile kullandık. Ersan'ın  orta mesafeden yaptığı atıştan sonuç alamayınca Türkiye karşılaşmayı 68-67 kaybetti ve şampiyonaya veda etmiş oldu.
 
ROTAHABER / BURAK AKIN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.