banner2
Öne Çıkanlar Sedat Anar konseri Gülen Bağ Kur ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı TIKLA ÖĞREN müftü

11 yaşındaki Urfalı Mine, Messi’ye rakip

2001 ve daha sonrası doğumlu çocukların oluşturduğu ASA Şanlıurfa merkez ve 11 ilçeden yüzlerce çocuğun katılımları sonrası oluşturulan ASA Şanlıurfa Futbol Takımı 14 Ekim’de İspanya’nın Barselona şehrinde yapılacak olan Costa Brava turnuvasında mutlak şampiyonluk hedefliyor.

 

BÖLGENİN UMUT PROJESİ

 

Hakkâri, Ağrı,Muş, Erzurum ve  Van’dan sonra Vali Celalettin Güvenç’in teşvikleriyle Şanlıurfa’da kurulan ASA Şanlıurfa Futbol takımı hazırlıklarını hızlandırdı.

Anadolu Spor Akademisi tarafından yürütülen “Bölgenin Umut Projesi” Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz ve Antrenör Mustafa Abak yönetiminde haftanın 5 günü yapılan idmanlarla takımın forma girmesi hedefleniyor. Takımın düzenlenecek turnuvanın bir hafta öncesi İstanbul’da kampa girmesi düşünülüyor. Takımdaki uyumun gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Antrenör Mustafa Abak, “Kadromuzu çok iyi belirledik. Elemelere gelen yüzlerce genç içerisinde takımı belirlerken çok zorlandık. Kadromuzda oyuncularımız hepsi ayrı bir yetenek. İspanya’da final oynamanın bile ötesini düşünüyoruz. Bu takım kupayı mutlaka alacaktır” dedi.

BARCELONA’YA BİLENİYORLAR

 

İspanya’nın Barcelona şehrindeki Costa Brava kasabasında yapılacak mini dünya kupasına hazırlanan ASA Şanlıurfa takımı bu yıl ülkemizi, bölgemizi ve Şanlıurfa’yı temsil ederek finale adını yazdırmak istiyor.

14 Ekim tarihinde yapılacak olan turnuva öncesi ASA’nın yoğun bir kampa girdiğini söyleyen ASA Teknik Koordinatörü Nazım Saraçoğlu, “Süper Toto Teşkilat Müdürlüğünün ve Şanlıurfa Valiliği’nin destekleri ile Şanlıurfa’nın 11 ilçesinde bine yakın çocuk tarayarak elemelerde sporcuları önce 26’ya indirdik. Daha sonra ise aralarında başarılı çocuklarımızı tespit ederek takımımızı oluşturduk. Bir ay süren tarama çalışmalarımızda oldukça zorlandık. Şanlıurfa takımımız diğer takımlarımıza nazaran daha başarılı olacak gibi. Öyle ki Barcelona’da kesinlikle şampiyonluğa ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tabiî ki öncelikli hedefimiz final oynamaktır” şeklinde konuştu.

 

BAYAN MESSİ BÜYÜLÜYOR

 

Hafta’nın 5 günü yaptıkları idmanlarla İspanya’ya iddialı hazırlanan ASA Şanlıurfa Futbol takımında oyunculardan biri var ki herkese dudak ısırtıyor. Anadolu Spor Akademisi Şanlıurfa ekibinin tek bayan fulbolcusu olan 11 yaşındaki MİNE’nin performansı ve kondisyonu Barselonalı futbolcu Messi’yi anımsatıyor. ASA Şanlıurfa Antrenörü Mustafa Abak, küçük MİNE’nin performansından övgüyle bahsediyor. Takımın orta sahanın sağında en büyük kozu olan

Mine’nin başarısına dikkat çeken Antrenör ABAK, “MİNE’nin koordinasyonu ve koşu ritmi çok güzel biraz çekingen ama bayan sporcu olmasına rağmen erklerin arsında çok iyi olduğunu söyleyebilirim. Takıma uyumu zor olmayacak. Turnuvaya kadar onu hazırlayacağız. Eminim ki İspanya’da kendinden en çok söz ettiren oyuncu olarak Ülkemizi Bölgemizi ve Şanlıurfa’mızı en iyi şekilde temsil edecek beklide ABD futbol takımlarından kendisine teklif gelecektir ” diye konuştu.

 

PASAPORT İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

 

14-18 Ekim tarihlerinde İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Costa Brava turnuvası öncesinde belirlenen Anadolu Spor Akademisi Şanlıurfa Futbol takım kadrosu ve yönetimin pasaport işlemlerine hız verildi. Teknik Koordinatör Nazım Saraçoğlu, Koordinatör Yardımcısı Burhan Topuz ve Antrenör Mustafa Abak yönetimindeki ASA Şanlıurfa Futbol Takımı Mine Alat, İbrahim Aslan, Muhammet Değerli, Muhammed Berat Seyitoğlu, Ahmet Mert Çellik, Abdulkadir Çelik, Seyfettin Büyükkılıç, Eyyüp Rızvanoğlu, Muhammet Fatih Aslan, Abuzer Çicek, Burak Ebe, İbrahim Razi, Mehmet Iğnak, Ahmet Akçal ve Ahmet Zekarya Kartal yer alıyor. Şimdiden Ülkemizin Kupa koleksiyonuna bir kupada Şanlıurfalı çocuklarımızın ekleyeceğine inancımız tamdır başarılar dileriz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.