banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

11 Nisan stadına ilk kazma vuruldu VİDEO

 

11 Nisan Meydan projesinin hayata geçirilmesi için ilk adım atıldı.

 

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekillerinin 20111 Genel seçimlerinde vaad ettikleri 400 proje arasında yer alan 11 Nisan meydan projesinin yapılması için  50 yıllık stadyumun yıkımına başladı. İl Özel idaresi tarafından geçtiğimiz hafta  yapılan 11 Nisan stadyumu, kapalıspor salonu ve diğer tesislerin yıkım ihale işlemlerinin tamamlanmasından sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik  Bakanı Faruk Çelik’in katılımları ile 11 Nisan stadyumun yıkım töreni gerçekleşti. 11 Nisan stadyumunun yanında yapılan törende konuşan Bakan Çelik’ 11 Nisan meydan projesi  Urfalılar nasıl istiyorsa öyle olacak,’dedi.

 

İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu’nun açılış konuşmasını yaptı. 12 Haziran 211  seçimlerinde önce Şanlıurfalılara vaat ettiğimiz bir çalışmayı başlatmak için Şanlıurfalılarla tekrar birlikte olduğunu ifade ederek konuşmasında başlayan Bakan Çelik’, 11 Nisan stadyumu, kapalı spor salonu bulunan bu mekan, yaklaşık 50 yıldır Şanlıurfalılara hizmet etmiş, bir anlamda tarihi bir mekan, yüzlerce Şanlıurfalı kardeşimiz, genç Yaşlarda sportif aktivitelere ya katılmış, yada izlemiştir, bugün 60 yaşına gelmiş bir kişi , anılarını anımsıyordur. Şehirler  hele hele Şanlıurfa gibi tarihi olan şehrin geleceğe taşınması konusunda, Hükümet olarak, Şanlıurfa’nın  Büyükşehir olması için geçtiğimi hafta kararımızı verdik.Şanlıurfa  artık Büyükşehir oldu. Büyükşehirlerde Büyükşehirin avantajlarını kullanabilmek için,aslında kentin güzelleşmesi ,şehrin iyileşmesi , şehrin yıkılarak güzelleşebileceği konusunda bir kararlığımız var.Çünkü yıllarca yöneticiler Vatandaşın önünde koşamadılar. Vatandaş kendi başını sokabileceği , içinde yürünmez, park edemez, kentler baş başa kaldık.bu yalnız Urfa için geçerli değil, İstanbul, İzmir, Bursa içinde geçerli olan bir tablo.bundan kurtulmanın yolu, günümüz koşullarına  uygun şekilde, şehirlerin planlanması, kent dokusuna uygun ,yaşanabilinir yeni kentler  için adımların atılmasıdır.’dedi.

 

 

11 Nisan Meydan projesinin  mutlaka gerçekleşeceğinin altını çizen Bakan Çelik, son günlerde bazı kişiler tarafından ortaya atılan spekülasyonlara da cevap vererek şöyle konuştu.’İşte 11 Nisan projemiz, 42 dönümlük alanda Şanlıurfalıların hizmetine  yine devam edecek. Artık ömrünü tamamlamış olan bu stadyum ve burada işyerleri ve spor salonu ortadan kalkıyor.yeni bir kapalı spor salonumuz olan 5 bin kişilik kapalı spor salonu hizmete giriyor. GAP arena stadyumu hizmette, ışıklandırma soruda  bitti.

 

Efendim burası nasıl olacak, ne şekil olacak deniliyor. Şanlıurfalılar ne istiyorsa O şekilde olacak.En güzel şekilde buranın Şanlıurfalıların emrinde olması, çarpık kentleşme görüntüsünden uzak , Şanlıurfa’ya yakışmayan bir bir görüntü ortadan kalkacak, yeşil alanın bol olduğu, cıvıl ,cıvıl insanların, ailelerin oturduğu, suyla, tabiatın buluştuğu son derece cazibe haline gelmiş bir merkez olacak.Ben Allaha hamd ediyorum.  Şanlıurfa’ya geldiğimiz günden itibaren, yapacağız dediğimiz, planlarını, programlarını, kafamızda tasarladığımız, bir bir gerçekleştiğini görmek bizleri mutlu ediyor. Bu dayanışmayı sürdürmek gerekiyor. Milletvekilleri, yerel yöneticiler olarak birlik içerisindeyiz, 11  Nisan meydanı Şanlıurfa’mıza hayırlı olsun

 

Bakan Çelik, konuşmasını tamamladıktan sonra, Milletvekilleri Mehmet Akyürek, Kasım Gülpınar, Yahya Akman, ve Kerim gök, Vali Celalettin Güvenç, İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatiopoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat çiftçi ile birlikte yıkılacak olan 11 Nisan stadyumunun son  kez gezdi, yıkım çalışmalarını izledikten sonra  stadyumdan ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.