banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Başbakan Erdoğan

11 Nisan Stadı mahkemelik oldu

Şahsi olarak mahkeme açtığını açıklayan Kent Konseyi Başkanı Yusuf Sabri Dişli; “11 Nisan Meydanının, belediye meclisinden kabul edilen imar düzeni ile ihaleye çıkarılması üzerine; Bahse konu yerle ilgili olarak yapılan imar düzenlemesinin, kent ve şehircilik ilkelerine aykırı olduğu, kamuya ait bir yerin, otel yapılmak suretiyle özel mülkiyete ve bunun etkisi altındaki bir alana dönüşeceği, planın kamu yararı içermediği gibi hâlihazırda kamuya sağladığı imkânları azaltacağı ve nihayet yeşil alanların korunmadığı gerekçeleri ile şahsım adına idare mahkemesinde dava açmış bulunmaktayım.

Bu davanın sonucunda planın iptal olması halinde, ihaleyi alacakların nasıl bir plan ile karışılacaklarının belirsiz hale geleceğini ifade etmek isterim.

Amacım, projeyi hukukken işler hale getirmektir. Kaygılarım doğrultusunda hareket ettim. İlgili yerlere de durumu arz ettim, beni anlayışla karşıladılar. Mahkeme vereceği kararla planı iptal etse de etmese de, bu plan, davadan sonra bir hukuki denetimden geçmiş sayılacaktır.

Umarız, verilecek olan karar Urfa’mız için hayırlı olur” dedi.

www.balikligol.com

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.