banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Zeynep Karahan Uslu danışma Meclisinde kime çattı? VİDEO

AK Parti İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısı SGK Binası Konferans Salonunda yapıldı.

 

Divana Süleyman Elgün, Mustafa Zahit, Şükriye İnan, Celalettin Sayan ve İbrahim Halil Kaya seçildi.

 

Toplantı İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başladı. Danışma meclisi toplantısına Şanlıurfa Milletvekilleri Zeynep Karahan Uslu, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Bozova Belediye Başkanı Hasan Arusoğlu, Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Belde Belediye Başkanları, İlçe Başkanlar ve teşkilat üyeleri katıldı.

 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ!...

 

Danışma meclisinde konuşan İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, bu ay teşkilat ve şehir olarak çok önemli çalışmalar ve toplantılar yaptıklarına dikkat çekerek; “Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Ankara buraya gelecek demişti. Gerçekten Ankara Şanlurfa’ya geldi. Ankara’da Genişletilmiş İl Başkanları toplantısını gerçekleştirdik. Çok önemli bir süreç yaşıyoruz. Bölge il Başkanları ve bölge Milletvekillerin katıldığı toplantı gerçekleştirdik. Yine Şanlıurfa’da 3 gün süren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çalışma ve Güvenlik Sosyal Bakanımız Faruk Çelik’in katıldığı açılışlar ve toplantılar yaptık. Partimizde verimli toplantılar gerçekleştirdik. Hem ilimiz hemde teşkilatımız açısından dolu dolu geçti” dedi.

 

Şanlıurfa’nın Büyükşehir olmasına da değinen Başkan Eğilmez; “Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu büyükşehir yasası meclisten çok zorlu tartışmalarla geçti. Cumhurbaşkanımızın onayına sunuldu. Böylelikle büyükşehir statüsü kazanacağız. Bununla ilgili parti olarak çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ediyoruz. Büyükşehir yasası Türkiye’nin de siyasetini ortaya koyuyor. Geçen ay Türkiye Küçük Millet Meclisine katıldık. Orada büyükşehir yasası tartışıldı. Orada bir grup “süper vali” gelecek dedi. Diğer grup ise “federasyona doğru gidiyoruz” dediler. Ulusalcı kanat bu bölünmeyi getirir, diğer kanatta diyor ki süper vali gelecek. Demek ki doğru yoldayız. Şanlıurfa’mıza ve Türkiye’ye hayırlı olsun. İlk Başkan olduğumda Başbakanımızın bana ilk sorusu Şanlıurfa Büyükşehir olsun mu demişti. Bende Sayın Başbakanım olacaksa il sınırları ile olsun demiştim. Bu şekliyle talep etmiştim. Çünkü hizmet yerel birimlerin tek yerden yönetilmesi ile daha sağlıklı olacağına inanıyorum” dedi.

 

İsrail’i de kınayan Başkan Eğilmez; “Terör devleti İsrail Gazze’ye hunharca saldırdı. Sayın Başbakanımız dik durdu. Bu nedenle İsrail saldırıyı durdurdu. Hem saldırdı hemde ateşkesi istedi. Bunda Sayın Başbakanımızın dik duruşu etkili oldu. Oradaki şehitlere rahmet diliyorum” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Zeynep Karahan Uslu ise ekonomik istikrarın siyasi istikrar sayesinde yakalandığını belirtti. Rekor kırdıklarını belirten Uslu; “Bu hafta Demokrat Partinin bugüne kadar kırılamayan İktidarda en uzun kalma rekorunu teşkilatımız ve halkımızın desteği ile kırdık. Bir milletin bütün sesleri ile bütün renkleri ile bütün beklentilerine cevap üretebilme ve milleti ile hemhal olan bir liderin ve onun teşkilatının gayreti ile ortaya çıktı. Beraber yol yürüdük. Bu rekor için bunca zahmete değermiydi diye düşündüm, vallahi de billahi de değer” dedi.

 

Tarihi, büyüklüğü ve dinamizmi ile yıllarıdır Şanlıurfa’nın büyük şehir olmayı hak ettiğini belirten Uslu; “Siyasi istikrar neticesinde Şanlıurfa Büyükşehir oluyor. Hemde bütün engellemelere rağmen bu oluyor” dedi.

 

Muhalefete de yüklenen Milletvekili Uslu; “Kendi ülkesini suçlamaktan beis görmeyenler muhalefete, malum medyasına ve güç odaklarına sesleniyorum. Allah inşallah bir gün size de hizmet yapmayı nasip eder ve bu yatıklarımızın yanına yaklaşırsınız” dedi.

 

İsrail’in saldırılarına da tepki gösteren Uslu; “Onların parmaklarından masum çocukların ve kadınların kanları akıyorken, bizim dilimizden barış kelimesi dökülüyor. Barışı ve demokrasiyi inşallah hep birlikte görürüz” dedi.

 

25 Kasım günün başka bir anlamı olduğuna dikkat çeken Uslu; “Bugün 25 Kasım uluslar arası kadına yönelik şiddetle mücadele günüdür. Kadına karşı şiddet ırkçılıktan da beterdir diyen bir başbakanın yolunda yürüyenler olarak AK Parti ailesi olarak büyük mesafe alacağız. En güzel örneklerini Şanlıurfa’dan vereceğiz. Kadına yönelik şiddete aklımızla kalbimizle hayır diyor ve lanetliyoruz” dedi.

 

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

VİDEO

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.