banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Haliliye Belediyesi Urfa Haberleri Şanlıurfa Balıklıgöl

Zeynep Karahan Uslu Başbakana Danışman Oldu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun danışmanlığına, aralarında eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da olduğu beş isim getirildi.
Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, AK Parti genel başkanlık danışmanlığı için AK Parti Ankara Milletvekilleri Ali İhsan Arslan ve Ertan Aydın, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ile eski milletvekilleri Kerim Özkul ve Zeynep Karahan Uslu görevlendirildi.

Doç. Dr. Zeynep Karahan Uslu Kimdir?
 

11 Temmuz 1969 İstanbul doğumlu olan Uslu, İstanbul Üniversitesiİletişim Fakültesi’nden mezun oldu ve aynı üniversitede SBE Tanıtım ve Halkla İlişkiler Bölümü’nde yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.
 

1991-94 yıllarında İ.Ü. İletişim Fakültesi’nde, 1994-2002 yıllarında İ.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümündeöğretim üyesi olarak görev yaptı.

3 Kasım 2002 seçimlerinde İstanbul 2. bölge milletvekili seçilerek 22. Dönem Parlamentosunda “en genç kadın üye” olarak görev yaptı.


Parlamentoda “Avrupa-Akdeniz Parlamenter Asamblesi(AAPA) Türk grubu Başkanlığı”, “Çevre Komisyonu Sözcülüğü”, “Pakistan Dostluk Grubu Başkan Vekilliği”, “Avrupa Parlamentolar Arası Nüfus ve Kalkınma Forumu Üyeliği” ve “Türkiye-İtalya Parlamentolar arası İşbirliği Protokolü Eş Başkanlığı” görevlerini üstlendi.

 

AK Parti’de Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak siyasi hayatına devam etmekte ve “İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı” ve öğretim üyesi olarak görev yaptı.

2003-2006 yılları arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi olarak görev yaptı.

2009 yılında AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi oldu.
Ak Parti Dış İlişkiler Başkanlığı Danışma Kurulu Üyesidir.

Halen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi GSF Öğretim Üyesidir.

İngilizce bilen, sosyoloji, iletişim, siyasal iletişim ve kadın konularında uzmanlaşan Dr. Uslu’nun Televizyon ve Kadın(2000), İstanbul Rehberi (1996), Kırk Yıllık (1992) isimli kitapları ve çalışma konuları üzerine çeşitli akademik yayın, dergi ve gazetelerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Ulusal ve uluslararası ölçekte çeşitli ödüller alan Dr. Uslu International Comminication Association (ICA), Standing Committee Euro-Mediterranian Partnership of The Local and Reginol Authoroties(COPPEM) Kadın Hakları Komisyonu Sözcüsü, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu(TURİNG), The Nonviolent Radical Party, Accademia Italiana Della Cucina gibi çok sayıda sivil toplum kuruluşuna çeşitli kademlerde görev yaparak katkı sağlamaktadır.

Dr. İbrahim Uslu ile evlidir ve bir çocuk annesidir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.