banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yusuf Mert; Belediyeler Birliği toplantısı Urfa'da yapılsın
6 yıldan beri Şanlıurfa Belediyesinden katılım olmayan ve 24-27 Ocak tarihlerinde gerçekleşen toplantıya bu yıl Şanlıurfa Denetim Komisyonundan denetim Komisyon Başkanı AK Partili Yusuf Mert, Hümeyit Bilbay, Bağımsız üyeler Hilmi Kadayıfçı, İbrahim Ay ve Ceylanpınar’dan AK Partili Bekir Turanoğlu katıldılar.



“DENETİM İLE İLGİLİ BİRÇOK KONUDA EĞİTİM VERİLDİ”

Afyonkarahisar’daki bir termal otelde düzenlenen seminerde; “Belediye Meclisi’nin Bilgi Edinme ve Denetim Yolları, İhtisas ve Denetim Komisyonu’nun Oluşumu, Belediyelerde Kamu Zararı Uygulaması, Belediye Meclisi’nin Görev ve Yetkileri, Denetim’de Etik Kurallar, Uygulamacı Gözüyle Denetim Komisyonu ve İhtisas Komisyonu çalışmalarında yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri, Belediye Taşınır ve Taşınmazlarının Satışı ve Kira İşleri, Belediyelerde Mal ve Hizmet Alımı ile Yapım İşleri Gayr-i Menkul Kiralanması ve son olarak Denetim Komisyonu raporu nasıl yazılır, sonucunda ne yapılır” konularında eğitim aldıklarını belirten Başkan Yusuf Mert; Uzaman Sayıştay Üyeleri, İçişleri Bakanlığı Daire Başkanları, Belediye Birliği Genel Sekreteri ve Eğitim Müdürleri bize sunum yaptılar” dedi.



“ÇOK VERİMLİ GEÇTİ”

Toplantının çok verimli geçtiğini belirten Başkan Yusuf Mert; “Denetim Komisyon Üyelerine yönelik çok dolu dolu toplantılar gerçekleştirildi. Biz çok faydalandık ve bilgilendirildik. Emeği geçen herkese ve buradan kış şartlarına rağmen Afyonkarahir’a kadar gelen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.





“TÜRKİYE BELEDİYE BİRLİĞİ TOPLANTILARI NEDEN ŞANLIURFA’DA YAPILMIYOR?”

Bundan sonraki toplantının Şanlıurfa’da yapılması için kulis çalışmalarını yaptıklarını belirten başkan Yusuf Mert; “Şanlıurfa’nın tanıtımında büyük yararı olacak bu toplantının yapılması için girişimlerde bulunduk. Turistik olarak büyük bir gelir getireceğini de biliyoruz. Ancak şimdiye kadar Şanlıurfa’da yapılması hususunda hiçbir girişimde bulunulmamış. Yerel yöneticilerimizin girişimde bulunmayışı bizi üzdü. Ancak Şanlıurfa gibi Göbeklitepesi, Harran’ı, Balıklıgöl’ü, Urfa Kalesi, Eyyüp nebi ve daha sayamadığımız nice tarihi yerlerimizle Karaali Kaplıcaları gibi termal tesisimizin olması değerlendirilmiyor. Belediyeler Briliği Genel Sekreteri ve ilgili kişiler “Şanlıurfa’da yapılsın” teklifimize olumlu yaklaştılar” dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.