banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Siverek Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Türkiye Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin

Yurtdışında oy kullanma işlemi başladı

Yurt dışında yaşayan 2 milyon 800 binden fazla seçmen, bugünden itibaren milletvekili genel seçimleri için 54 ülkedeki 112 temsilcilikte kurulan sandıklarda oy kullanmaya başlıyor. Yurt dışındaki seçmen için oy verme işlemi 31 Mayıs'ta sona erecek.

Yurt dışında yaşayan seçmenler, Almanya'da 13, ABD'de 7, Fransa'da 6, Rusya, Çin ve Yunanistan'da 4, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bulgaristan, İsviçre, İran ve Kazakistan'da 3 temsilcilikte randevu almadan oy verebilecek.

Yurt dışındaki seçmenler, 8 Mayıs-7 Haziran arasında 33 gümrük kapısında oy verebileceği gibi yaşadıkları ülkelerde belirlenen temsilciliklerde açıklanan tarihler arasında da oy verebilecek.

Yurt dışındaki seçmenler, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Fransa, İsviçre, KKTC'de 8-31 Mayıs'ta 24 gün, ABD'de 16-31 Mayıs'ta 16 gün, Norveç'te 22-31 Mayıs'ta 10 gün, Romanya'da 28-31 Mayıs'ta 4 gün, Bulgaristan, Hollanda, İtalya, Kanada, Suudi Arabistan ve Türkmenistan'da 29-31 Mayıs'ta 3 gün süreyle oy kullanabilecek.

Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Cezayir, İsrail, Kazakistan, Kırgızistan, Makedonya, Rusya, Yunanistan'da 30-31 Mayıs'ta 2 gün süreyle, Arnavutluk, Azerbaycan, Bahreyn, Çek Cumhuriyeti, Çin, Finlandiya, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İrlanda, İspanya, İsveç, Japonya, Katar, Kosova, Kuveyt, Lübnan, Macaristan, Mısır, Özbekistan, Polonya, Sudan, Tayland, Ukrayna, Umman, Ürdün ve Yeni Zelanda'da ise 31 Mayıs'ta verme işlemi gerçekleştirilecek.

Oy verme işleminden sonra mühürlenerek saklama kuruluna teslim edilecek oy torbaları, Türkiye'de açılarak oylar sayılacak.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.