banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Bıcak Kesmetaş köyleri

Yumruklaşmayalık, kucaklaşalım!..

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda,  hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu,  müreffeh bir Türkiye temennisinde bulundu. Mesajında son dönemde giderek artan gerginlik ve kutuplaşmalara da dikkat çeken Numan Kurtulmuş sağduyu çağrısında bulunarak; "Ne yumruk, ne silah, ne kavga. Şiddet hiç bir sorunun çözümü olamaz. Siyasetçisiyle, bürokratıyla, vatandaşıyla hepimiz 23 Nisan'ın gerçek manasına uygun bir olgunlukla hareket etmeli, enerjimizi kısır çekişmeler için değil, öncü ve güçlü Türkiye'yi kurmak için harcamalıyız" dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hem milletimiz ve hem de tarihimiz açısından anlamının büyük olduğunu kaydeden Saadet Lideri Kurtulmuş, "23 Nisan 1920'de büyük fedakârlıklarla kurulan ve milli mücadelenin öncüsü olan TBMM, milletimizin bağımsızlık konusundaki sarsılmaz iradesinin bir yansımasıdır. TBMM milletimizin sevincinin, coşkusunun, geleceğe ait umudunun ortak paydasıdır. Bu topraklar üzerinde yaşayan her vatandaşın hak ve hukukunun ortak teminatıdır. Özellikle Anayasa tartışmalarının yapıldığı günümüzde herkesi Birinci Meclis'in ruhuna sahip çıkmaya, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğu tam ve ileri bir demokrasiyi kurma konusunda samimi çaba harcamaya davet ediyoruz. Herkes bu bilinç ve sorumluluk içerisinde davranmalıdır" uyarısında bulundu.

Ancak iktidar ve ana muhalefet başta olmak üzere TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin önce demokratik açılım, ardından da halen TBMM'de görüşülmekte olan Anayasa değişikliği tartışmalarında kötü bir sınav verdiğini kaydeden Kurtulmuş; "Maalesef iktidar ve muhalefetin ortaya koyduğu demokratik olgunluktan uzak söylem ve siyasi üslup ülkemizde provokasyona açık bir toplumsal zemin oluşmasına neden olmuştur. Son günlerde yaşanan ve hiç kimsenin tasvip edemeyeceği olaylar bunun göstergesidir. Küçük kıvılcımların büyük yangınlara neden olabileceği asla unutulmamalıdır.  Saadet Partisi olarak bir kez daha uyarıyor, herkesi aklıselime davet ediyoruz. Ülkemizin yumruklaşmaya değil kucaklaşmaya ihtiyacı var" dedi.

"23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın en önemli anlamı 'Hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğu' gerçeğidir" diyen Numan Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Milli irade üzerinde hiçbir vesayet ve tahakküm kabul edilemez. Bütün kurum ve kuruluşları, milletin talepleri doğrultusunda yeniden yapılandırmak, millet iradesine dayanmayan oligarşik adacıkları, hukuk dışı yapılanmaları tasfiye etmek zorundayız. Devlet ve milletiyle bütünleşmiş, en ileri seviyede insan hak ve özgürlüklerini gerçekleştirmiş, ekonomik kalkınmasını sağlamış, hiçbir ayrıcalık ve ayrımcılığın bulunmadığı müreffeh bir Türkiye'yi kurmalıyız. Bunu başarabildiğimiz ölçüde  23 Nisan 1920'deki ortak ideal ve ruha uygun davranmış oluruz. Saadet Partisi, yapıcı ve sorumlu muhalefet anlayışı gereği, bugüne kadar millet lehine atılan adımları desteklemiş, milletin aleyhine olan adımlara da sonuna kadar karşı çıkmıştır. Nitekim gerek Demokratik Açılım ve gerekse Anayasa değişikliği tartışmalarında somut öneri ve projeleriyle gündeme gelen tek partinin Saadet Partisi olması bunun açık göstergesidir. Bu vesileyle bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Gelin Saadet Partisi'nin samimi uyarılarına kulak verin. Ülkemizin önündeki tarihi fırsatları, kısır kavgalara, siyasi hesaplara mahkûm etmeyin. Milletimizin sizden beklediği asalet ve ferasete uygun davranın."

Türkiye'nin ihtiyacının kısmi düzenlemeler değil Anayasa'yı topyekûn değiştirmek olduğunu yineleyen ve mevcut düzenlemelerin sorunları çözmek yerine sadece erteleyeceğini belirten Kurtulmuş; mesajını şu sözlerle tamamladı: "23 Nisan aynı zamanda çocuklara armağan edilmiş tek bayramdır. Onlara bırakabileceğimiz en güzel miras; sivil ve özgürlükçü bir Anayasa üzerine inşa edeceğimiz, müreffeh bir Türkiye olacaktır."

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.