banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

Yeni dönemde 19 danışmanı olacak

TBMM Başkanlığı, grup başkan vekilliği ve kabinede yaşanacak görev değişiklikleri sonrası için parti genel merkezindeki 19 adet “danışman” odası hazırlattı. Odaların kapılarına “Genel Başkan Danışmanı” tabelaları asıldı.

Bu durum yeni kabine için kulislerin arttığı Başkent’te, “kabinede köklü revizyon” yorumlarına neden oldu. Yeni odalar kabineye yeniden alınmayacak eski bakanlar, TBMM yönetimindeki görev almayan isimler ile aday yapılmayan eski milletvekilleri tarafından kullanılacak.

Tabelalar kabine kulisleriyle çalkalanan Ankara’da “AK Parti’nin TBMM kadrosu ve Bakanlar Kurulu listesinde önemli değişiklikler olacağı” şeklinde yorumlandı

ARINÇ-DİNÇER FORMÜLÜ

Genel Başkanlık katı olan 8. katta ilk olarak Bülent Arınç için başlatılan uygulama giderek genişletildi. TBMM Başkanlığı’nın sona ermesinin ardından 60’ıncı Hükümet’te “Başbakan Yardımcısı” sıfatı alıncaya kadar geçen süre içinde Arınç, “Genel Başkan Başdanışmanı” sıfatıyla Genel Merkez’de makam odası sahibi olmuştu. Arınç’ın ardından Başbakanlık Müsteşarlığı’ndan ayrıldıktan sonra bakan olan Ömer Dinçer de arada geçen sürede genel merkezde “Danışman” odası kullanmıştı.

‘KÜSTÜRME’YE ÖNLEM

Erdoğan, kırmızı plakadan ayrılan veya TBMM yönetiminden aldığı isimleri “özel danışman” olarak atıyor. Böylece, görevden alınan kişilerin küsmesi veya muhalif duruma düşmesi engelleniyor. Genel Başkan Yardımcılığı görevinden alınan Necati Çetinkaya da halen genel merkezde danışman olarak çalışmaya devam ediyor.

BAKAN KAYDIRILABİLİR

Meclis’te yemin töreni ardından AK Parti grubu toplanarak, 5 grup başkanvekili seçimi yapılacak. Geçen dönem Bekir Bozdağ, Suat Kılıç, Nurettin Canikli, Mustafa Elitaş ve Ayşe Nur Bahçekapılı grup başkanvekili olarak görev yaptı. Yeni dönemde iki ya da üç ismin değişmesi bekleniyor. Kulislerde, “yeni Anayasa” tartışmaları sürecinde AK Parti Grubu’nu güçlendirmek için Başbakan’ın “abi” formülü uygulanıp, grup başkanvekilliğine bakan kaydırılacağı belirtiliyor. Hasan Öymez / HABERTÜRK

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.