banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği uyuz Nasıl bulaşır

Yazıcıoğlunun adı Pakistanda yaşayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP), sel felaketine maruz kalan Pakistanda helikopter kazasında hayatını kaybeden eski genel başkanları Muhsin Yazıcıoğlunun da adının verileceği, 20şer konuttan oluşan 5 adet köy yapılması için bir kampanya başlattı.

BBP İstanbul İl Başkanı Bayram Karacan, İl Başkan Yardımcısı Muhittin Açıcı ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Ahmet Emin Dağ ile düzenlediği basın toplantısında kampanyaya ilişkin bilgi verdi.

BBP olarak, büyük vefa borcu duydukları Pakistan halkına yardımda bulunabilmek için İstanbul İl Başkanlığı koordinasyonunda İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ile birlikte bir kampanya başlattıklarını bildiren Karacan, şunları söyledi.

Selden mağdur olan kardeşlerimiz için ortalama 20 konutluk, 5 adet köy yaptırmak üzere bir kampanya başlatmış bulunmaktayız. Bu kampanyayı İHH ile birlikte yürüteceğiz. Bu köylerde yapılacak olan konutların her biri eşyasıyla birlikte 5 bin 500 dolara mal olacak. Kurulacak bu köylere BBPnin kurucusu ve ebedi lideri Şehit Muhsin Yazıcıoğlunun ismi başta olmak üzere, Hoca Ahmet Yesevinin, Şeyh Şamilin, Mehmet Akif Ersoyun ve Aliya İzzetbegoviçin isimlerini vereceğiz. Yani Muhsin Yazıcıoğlu köyü, Hoca Ahmet Yesevi köyü, Şeyh Şamil köyü, Mehmet Akif Ersoy köyü ve Aliya İzzetbegoviç köyü olmak üzere 5 adet köy kurmayı hedefliyoruz. Gelecek olan yardım miktarı, hedeflediğimiz 5 köyden daha fazla yardım toplanırsa milletimizin diğer milli ve manevi önderleri adına da köyler kuracağız.

Bayram Karacan, kalıcı konutların temelini 2 ay içinde atmayı ve bahar aylarında da sahiplerine teslim etmeyi hedeflediklerini kaydederek, Türk halkını kampanyaya destek olmaya çağırdı.

HESAP NUMARALARI

Kampanyaya destek verenlerin Avea ve Turkcell hatlı cep telefonlarından Birlik yazıp 3072 ye bir mesaj atmaları halinde her bir mesaj ile 5 TL yardım yapmış olacaklarını ifade eden Karacan, ayrıca, BBP genel merkezi bünyesinde Vakıfbank Başkent Şubesinde açılmış olan 00158007297616830 TL ve 00158048012606838 hesap numaralı avro hesabına nakit olarak yardımların gönderilebileceğini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.