banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Şanlıurfaspor

Yazıcıoğlu ismi Urfada parka verildi

Park Bahçeler Müdürlüğü Hizmet Binası yanında parka, geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş'ta helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini verdi.

17 Bin 700 metrekarelik bir alan üzerine yapılan Yeni Spor Kompleksi artık BBP Eski Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ismini taşıyor.

BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Yalçın Topçu'nun katılımıyla düzenlenen törende konuşan Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba, 1 yıl önce elim bir kazada hayatını kaybeden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'na bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine ise başsağlığı dileklerinde bulunduğunu kaydetti.

FAKIBABA: "URFA HALKININ İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİK"

Şanlıurfalıların BBP Eski Lideri Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu unutmadıklarını ve bundan sonra da unutmayacaklarını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, "Biz Urfa halkının isteğini yerine getirmiş olduk. Yıllar sonra çocuklarımızın da örnek alacağı şahsiyetlerin isimlerini böyle parklara ve bulvarlara vermek gerçekten önemli bir hizmet. Bu parka merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin verilmesi tüm Urfalıları olduğu beni de mutlu etmiştir"dedi.

Kadirşinaslığından dolayı Şanlıurfa Belediye Başkanı Fakıbaba'ya ve Belediye Meclis Üyelerine parti camiası adına minnettarlık duyduğunu belirten BBP Lideri Yalçın Topçu merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin gelecek nesillere aktarılması konusunda bu tür davranışların oldukça önem taşıdığını kaydetti.

BBP Lideri Topçu, "Devlet, millet nezdinde önemli bir yere sahip merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin parklara, bulvarlara, kültür merkezlerine verilmesi onu gelecek nesillere referans olarak aktarmamıza büyük katkı sağlayacaktır. Bu kapsamda Yazıcıoğlu'nun isminin böyle büyük bir spor komleksine verilmesine olanak sağlayan başta Şanlıurfa Belediye Başkanımız Fakıbaba'ya ve şahsında belediye meclis üyelerine ülkemiz adına partimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.     

Alperen Ocakları Şanlıurfa Şube Başkanı M.Ali Deniz'in 15.06.2009 tarihli dilekçesine istinaden konuyu Temmuz Ayı Toplantısı'nda ele alan Şanlıurfa Belediye Meclisi talebi olumlu yanıtlamış dilekçeyi imar komisyonuna göndermişti.

2009 Eylül Ayı Belediye Meclis Toplantısı'nda imar komisyonunun konuya ilişkin kararını inceleyen Şanlıurfa Belediye Meclisinin kararı olumlu karşılaması ve merhum Yazıcıoğlu'nun ismini bir parka vermesi kamuoyunda takdirle karşılanmıştı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Ertuğrulgazi Mahallesi'nde 17 Bin 700 metrekarelik bir alan üzerine yapılan yeni spor kompleksi ve parkın içersinde 1'er adet futbol, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortu, bahçe satrancı, mini anfi tiyatro,  fitness alanları ve çocuk oyun grupları yer alıyor.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.