banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Yavuz: ‘HDP muhtarlara tehdit mektupları gönderiyor’



Eyyübiye ilçesindeki seçim bürosu açılışında konuşan bağımsız milletvekili adayı Mehmet Yavuz,  AK Partiye ve HDP’ye yüklendi. Yavuz, AK Partiye ve HDP’ye 7 Haziran’da bir tokat atma vaktinin geldiğini söyledi.

Üstad Bediüzzaman’ın menfaate dayalı siyasetin canavarlık olduğunu söylediğini hatırlatan Yavuz, böyle siyasetin elit tabaka dışında hiç kimseye fayda vermediğini söyledi.

Özellikle iktidar partisinin etrafında birçok insanın çaresiz bir durumda beklediğini belirten Yavuz, “Ben çiftçilerle, köylülerle beraberim. Urfa’da gitmediğim tek bir ilçe kalmadı. Bu insanların dört yıl önce ne sorunu vardı ise, şimdi de aynı sorunları devam ediyor. Buradan soruyorum: 4 yıl önce bugünki kadar elektrik sorunu var mıydı, vardı. 4 yıl önce bu memlekette su sorunu var mıydı, vardı. Ya hani sen 4 yıl önce bu sorunları çözme sözü vermiştin? Eğer hala bu sorunlar devam ediyorsa, o zaman ben İslami muhalefet adına bunun hesabını sana sorarım.” şeklinde konuştu.

“7 Haziran’da iktidara bir şefkat tokadı atın”

Çiftçinin mağdur edildiğini ifade eden Yavuz, “Akçakale, Harran, Viranşehir ve Ceylanpınar'daki halkın tek geçim kaynağı çiftçiliktir. Sen bu insanlara elektrik ve su vermediğin zaman, perişan olacaktır. Geçen sene 200 bin dönüme yakın pamuk ve mısır tarlası kurudu, bu insanlara elektrik vermedin.   Üstelik bu insanların bulamadıkları su parasından dolayı onları icraya veriyorsun. İşte biz bunları gündeme getireceğiz. Nefesimiz sizin ensenizde olacaktır. 7 Haziran’da hükümete iktidara öyle bir tokat atalım ki, bir daha böyle bir şey teşebbüste bulunmasınlar.” ifadelerini kullandı.

“HDP belediyelerinin elindeki ilçeler çöplük gibi”

 Muhalefet partilerinden HDP’ye belediyeler üzerinden yüklenen Yavuz, konuşmasına şöyle devam etti: “Adına HDP denen bir parti çıkıp iktidarı eleştiriyor. Bizler de İslami muhalefet adına doğruya doğru yanlışa yanlış diyeceğiz. İktidarı eleştiriyorsun ama bakalım sen ne yapıyorsun? Viranşehir, Suruç, Halfeti, Bozova belediyeleri senin elinde. Ben oraları da dolaşıyorum, sokaklara bakıyorum, sokaklar çöplük gibi. Oralarda iş yok, aş yok. O zaman bu memlekette senin eleştiri hakkın yoktur. Geçenlerde Halfeti’ye gittim. Orada bir cadde var. Bir bisiklet geçse esnafın üzerine toz geliyor. Esnaf diyor ki ‘Bizden utanmıyorsanız gelen turistlerden de mi utanmıyorsunuz?. İsterseniz gidip bakabilirsiniz.” diye konuştu.

“Kürt halkını Kürt yapan din ve namus anlayışıdır”

HDP’nin Kürt halkının din namus anlayışına savaş açtığını belirten Yavuz, “Sen diyorsun ki ben Kürtlerin haklarını savunuyorum öyle mi? Bir bakalım ne yapıyorsun? Kürtlerin haklarını savunma adına Diyaneti kaldıracağını diyorsun, din derslerini kaldıracağını söylüyorsun. Sonra kalkmışsın Taksimi Kâbe’ye benzetiyorsun. Senin kadınların çıkıyor, biz kimsenin namusu değiliz diyorlar.Kürt halkını Kürt yapan din ve namus anlayışıdır. Sen ise kalkmış bunlara savaş açmışsın. Eğer özellikle din ve namus Kürtlerden giderse, Kürtlükten bir eser kalmaz.”

"Muhtarlara tehdit mektupları göndermişler"

HDP’nin halkı tehdit etmeye başladığına dikkat çeken Yavuz, “Son günlerde halkı tehdit etmeye başlamışlar. Geçenlerde Suruç’ta köy muhtarlarına tehdit mektupları göndermişler. Niye insanları tehdit ediyorsunuz? Bırakın insanlar istedikleri partiye veya kişiye oyunu versinler. HDP’nin güçlü olduğu yerlerde despotizm vardır. Halkı sokağa döker, insanları birbirine kırdırır, kan akıtır, gözyaşı döktürür. Halkımız adına buna izin vermeyeceğiz. Urfa’da Diyarbakır’daki 6-8 Ekim olaylarını yaşamak istemiyorsak, gençlerimizin eline molotof verilip sokaklara bırakılmasını istemiyorsak, 7 Haziran’da sandıkta bunlara da okkalı bir tokat atmamız lazım.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu açılışı yapıldı.   (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.