banner2
Öne Çıkanlar Balıklıgöl Urfa Haber büyükşehir Erdoğan Başbakan

Yavuz: Çözüm sürecinde aynı hatalara düşülmemelidir

HÜDA PAR Genel Sekreteri Mehmet Yavuz ve beraberindeki heyet, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’ı ziyaret etti. Ziyarette, Yasin Börü davası ve çözüm süreci hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.

Çözüm sürecinde 6-8 Ekim katliamını netice veren olayların bu topraklarda daha önce yaşanmayan bir barbarlık olduğu, Yasin ve arkadaşlarına sahip çıkmanın insani ve İslami bir görev olduğu dile getirildi.

Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına verdikleri destekten ötürü, Bem-Bir-Sen camiasına teşekkür eden Yavuz, bu davaya destek vermenin insani erdemlerle alakalı olduğunu, Yasin ve arkadaşlarına sahip çıkmanın kimseyi HÜDA PAR'lı yapmayacağını, aksine medeni birer insan yapacağını söyledi. Yavuz, tarihte eşine az rastlanır bu barbarlık ve vahşet karşısında sessiz kalmanın doğru olmayacağını belirtti.

“Aktörlerin söylemleri bizi kaygılandırıyor”

Çözüm sürecinde 6-8 Ekim katliamını netice veren hata ve yanlışların tekrar yapılmaması için hep beraber yoğun bir çaba içerisine girilmesi gerektiğini ifade eden Yavuz, hükümet adına eski süreci yürüten aktörlerin fiyaskoyla neticelenen sürecin başlangıcındaki tavır ve söylemlere benzer bir tutum sergilemeye başladıklarını, bunun da kendilerini kaygılandırdığını belirtti.

Baştan beri Kürt halkının insani ve İslami taleplerinin hiç kimse ile pazarlık konusu yapılmaması, çözüm adına ortaya konan reçetenin topyekûn Kürt halkının içine sinen bir yapıda olması gerektiğini dile getirdiklerini söyleyen Yavuz, sistemin tekçi yapısından kaynaklanan sorunları çözme ile örgüte silah bıraktırma meselesinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini ifade etti.

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yasin Börü ve arkadaşlarının davasına destek vermeye devam edeceklerini söyledi. Yasin Börü davasına sahip çıkmanın hem insani, hem İslami, hem ahlaki, hem de vicdani bir mesele olduğuna dikkat çekerek, bu insanlık dışı vahşeti tüm kesimlerin şiddetle ve nefretle kınaması gerektiğini belirtti.

Çözüm sürecinde HÜDA PAR'la benzer hassasiyet ve endişeleri taşıdıklarını belirten Turbay, hükümet kanadından yetkililerle yaptıkları görüşmelerde de bunları dile getirdiklerini ve bundan sonra da dile getirmeye devam edeceklerini ifade etti.  (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.