banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir? ABD Dış İşleri Bakanı John Kerry

Yarışan Mahallelerde Final maçını Bakan Çelik başlattı VİDEO

"Mahalleler Yarışıyor" futbol turnuvası final maçını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekili Mehmet Akyürek, İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Mahalle muhtarları, polisler ve çok sayıda vatandaş izledi.

 

Maç öncesinde açıklama yapan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, "Gençlere hizmet felsefemiz gereğince
mahallerde bir yandan meslek edindirme kursları, bir yandan üniversite kursları bir yandan kadın kültür merkezleri ve bir yandan "Spor yapan gençlik" sloganı ile bugün tüm mahallelerimizin katıldığı turnuvanın finalini yapıyoruz. Biz spor yapan toplumun daha sağlıklı bir toplum olduğuna ve sporcudan kimseye zarar gelmeyeceğine ve sporcunun barış adamı olduğuna inanıyoruz. Bunun için de siz sevgili gençlerimizi sahalarda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. İnşallah bu projelerimizin devamı gelecek. Sayın bakanımızın desteği ile Urfa'yı bir spor kenti yapacağız. Projemize destek veren tüm mahalle muhtarlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Gençliğimizin yolu açık olsun" ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA'YA 50 MİLYON TL'LİK SPOR YATIRIMLARI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, önümüzdeki iki yıl içerisinde Şanlıurfa'ya 50 Milyon TL'lik spor yatırımlarının yapılacağını söyledi. Bakan Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bu güzel organizasyondan dolayı Valimizi ve İl emniyet müdürümüzü kutluyorum. Gençler gençlik çağlarında kitap ile okul ile fırsat buldukça spor ile ilgilenmek durumundadırlar. Şanlıurfa'da gençlere sahip çıkıyoruz. ve sahip çıkmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde 50 milyon liralık spor yatırımların Şanlıurfa ve bütün ilçelerine yapacağız. Burada Hakan Şükür'ler, Rıdvan Dilmen'ler ve sayılı sporcular yetişecek. İki stadımız GAP Arena'da, iki sahamız Yenice mahallesinde bulunuyor. İnşallah bu sahaların sayısını arttıracağız" dedi.

Maç sonrasında Bakan Çelik, Milletvekili Mehmet Akyürek ve Vali Güvenç futbolcuların hediyelerini verdi.

Eylül ayında başlayan turnuva boyunca 32 müsabaka düzenlendi. Turnuvanın final maçı, Onikiler ve Sancaktar Mahalle takımları arasında oynandı. Toplum Destekli Polislik Şube Birimi ekiplerince, proje kapsamında mahallesini temsil eden oyuncuların aileleri ziyaret edilerek yapılan projeler ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

 

 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.