banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Yanlışlar eski günlerde kaldı

Birleşmiş Milletlerde düzenlenen bir toplantıya katılmak için ABDye giden Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün gündeminde de Hakkarideki kanlı saldırı vardı. Saldırının ardından İçişleri Bakanından ayrıntılı bilgi aldığını anlatan Gül, terör örgütünün sicilinin böyle saldırılarla kabarak olduğunu vurguladı.Gül,Geçmişte Diyarbakırda bir dersehane ve park saldırıları olduğunu hatırlatarak Failleri yakalanmasaydı Devlet yaptı diye propagandayapacaklardı. Burada benzer propagandayı yapıyorlar. Failleri muhakkak bulup çıkarmak lazım dedi.

SALDIRININ TEK ADRESİ VAR

Gül, saldırıda derin devlet imalarına da şu yanıtı verdi: Şu gerçek ki, bazı yanlışlıklar ve bireysel hatalar yapılmıştır. Ancak güvenlikten sorumlu kurumları sistematik şekilde zan altında bırakmak doğru değil. O zaman haksızlık yapmış oluruz. Ben bugünkü ortamda, bugünkü Türkiye ortamında o tur mevzii hatalara, bireysel yanlışlıklara ihtimal vermiyorum. Devlet kurumlarının bilgisi dışında dahi buna ihtimal vermiyorum.

ÇÖZÜM: TOPYEKÜN DEMOKRASİDE

Terörü, terör örgütünü, Kürt meselesinden ayırmak gerektiğine işaret eden Cumhurbaşkanı, çözümü Türkiyenin topyekun demokratikleşmesinde gördüğünün altını çizdi.

KEŞKE 10 YIL ÖNCE BU ADIMLAR ATILSAYDI

Bu kadar önemli meselenin çözümünün ötelenmesinin problemi büyüttüğünün altını çizen Gül şöyle devam etti: Bugün harcanan gayretler 10 yıl önce harcansaydı, daha çok mesafe alınırdı. Bugün terörün en ufak gerekçesi yok. Sokaklara Kürtçe bilboard asabiliyorsunuz. Diyarbakırda çağrı merkezi Kürtçe cevap veriyor. Kürtçe seçim propagandası yapabiliyorsun. Keşke 10 yıl önce olsaydı. Bu kadar masum insanın zehirlenmesine fırsat verilmezdi.

PKK İLE KONUŞMAYI UZMANLAR BELİRLER

Teröre ve örgütü asla taviz verilmeyeceğini vurgulayan Gül Önemli olan terör örgütü ve terörü gündemden çıkartmak. Onların etraflı düşünme kapasitesi olamaz. 20 yıldır dağda yaşayan insanlar... Sen devletsin... Konuşmak metoda ait. Metodunu uzmanları bilir, komutanlar, istihbarat, emniyet, güvenlik mensupları metodu belirler. Bunlar tavsiyelerini yapar, bunlar konuşur. Öyle tartışmalar yapılıyor ki, devletin elini kolunu bağlıyor. Terör örgütüyle asla pazarlık yapılmaz. Devlet pazarlık yapmaz.

DEMOKRATİK ÖZERKLİK OLMAZ

Bu konunun zihin bulandırıcı olduğunu belirten Gül, Güven azaltıcı, ayrıştırıcı düşünce tarzları. Demokratik standartları geliştirmek sorunları çözecektir. Bunlar masum değil, kurgusu var. Doğru bulmuyorum. Yerel yönetimlerin güçlendirilmesi olabilir. Bir bölgede değil bütün Türkiyede olacak. Kalkınma ajansları vardı, yaygınlaştıralım istedik. Mahkemelerden döndü. Üniter yapıya aykırı görüldü. Orta Anadolunun, Güneydoğunun, Egenin ekonomik dinamiklerini harekete geçirmek için gerekliydi. Özgüvenimiz sağlam olursa sorunları çözebiliriz.

Star


Etiketler:  Abdullah Gül 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.