banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Beştepe Millet Camii Eyyübiye Kaymakamı Oktay Kaya

Yalçınkaya ve Eyyüpoğlu barıştı

Yaşanan olaylardan sonra Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök ve İsmail Büyükaslan’ın meseleyi uzatmadan tatlıya bağlamalarından duyduğu memnuniyeti aktaran Celalettin Güvenç, meselenin küçük bir taşkınlıktan ve seçim sonrası yaşanan sıcaklıktan kaynaklandığını ifade ederek, “ Akçakale ve Harran’dan Milletvekillerine kesinlikle böyle bir şey gelmez. Aile büyükleri de zaten tasvip etmedi sayın Yalçınkaya ve Büyükaslan dahil. Derhal bizi aradılar bunu tasvip etmediklerini ve vekillerimizden özür dilediklerini belirttiler. Dolaysıyla bugün bir aradayız. Birlikte çay, kahve içiyoruz. Çünkü bu şehrin barışa, huzura ve kardeşliğe ihtiyacı var. Barışa destek anlamında Akçakale ve Harran, şehrimizin diğer ilçe ve mahalleleri gibi barışa çok büyük destek verdiler ve güç kattılar. Biz bu anlamda da teşekkür ediyoruz ve minnettarız” dedi.

Şanlıurfa’da gereksiz huzursuzlukların ve suni gündemleri bitireceklerini söyleyen Celalettin Güvenç, bunun kararlılığı içerisinde olduklarını kaydederek, “Buradan da herkese barışın değirmenine su taşımaya davet ediyoruz ve çağrıda bulunuyoruz. Ben burada büyük olgunluk gösteren Sayın Vekilimiz Seyit Eyyüpoğlu’na, İsmail Büyükaslan’a ve Bin-i Muhammed aşiretine buradan teşekkür ediyorum. Büyümeden bu işler çözüldü hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı(Şanlıurfa eski Valisi) Celalettin Güvenç’in Şanlıurfa’ya ayak bastığı günden itibaren barış adına büyük emek ve çaba harcadığını ifade eden Seyit Eyyüpoğlu, bu davranışı seçim yorgunluğuna rağmen bırakmadığını belirtti. Sözlerini sürdüren Seyit Eyyüpoğlu, “Aile büyüğü İsmail Büyükaslan Başkanımızı arayarak, Seyit Beyi mutlaka ziyaret edelim demiş. Başkanımda beni aradı bende kabul ettim. Bizler büyük olayı küçültmezsek bilmeyenler hiç küçültmez. Bizlere daima büyük olayları küçültmek düşer. Biz büyük olayı hem küçülttük hemde affettik. İsmail Bey’e de ben teşekkür ediyorum. benim eski ve dar gün dostumdur. Bu olayı bitirmekte fayda var. Bir sorun kalmadı hepimiz kardeşiz bize barış düşer” dedi.

Aile Büyüğü İsmail Büyükaslan ise,  “ Geçen gün vekillerimiz Akçakale’yi ziyarete gelmişler. Yalçınkaya Fabrikasının orda iyi niyetle toplanan kalabalık varmış. Ben orada yoktum. Bir taş atmışlar orada bir hata yapmışlar. Sayın Başkanımız Celalettin Güvenç sayesinde bende özür dilemeye geldim. Özür diledim ve kabul ettiler. Aramızda her hangi bir tatsızlık kalmamıştır. Barıştık. Sayın Yalçınkaya’nın düşüncesi barıştan yana geçen gün televizyonda çıkmıştı ve özür dilemişti” dedi.

Konuşmaların ardından barışan taraflarla birlikte Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç hatıra fotoğrafı çektirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.