banner2
Öne Çıkanlar Urfa Gaziantep Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der

Yalçınkaya, o görüşmeyi açıkladı VİDEO

Akçakale ilçesinin en büyük aşireti olan Bini Muhammet Aşiretine mensup Eski Şanlıurfa milletvekili Mehmet Yalçınkaya, akrabalarından almış olduğu destek ile Akçakale Belediye Başkanlığına Milliyetçi Hareket Partisinden aday adayı oldu.

Bugün Eyyübiye’de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından düzenlenen mitinge katılan Eski Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Yalçınkaya, burada MHP Adana milletvekili Yılmaz Tankut tarafından Parti rozeti takılarak resmen Akçakale Belediye Başkanlığı için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adayı oldu.

Seçimi kesin gözü ile kazandıklarını her defasında dile getiren Milletvekili Mehmet Yalçınkaya, dün yine bir mitingde akrabalarının desteğini alarak Akçakale Belediyesini anlımızın akıyla alacağız.’ Dedi.

Geçtiğimiz Pazar günü Şanlıurfa’da bir dizi temaslar için ve Ak Parti Aday adayları görüşmek üzere Seçim bölgesinde bulunan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sürpriz bir şekilde Polis evinde Mehmet Yalçınkaya ile görüştü. Mehmet Yalçınkaya görüşmede neler konuşulduğunu dün Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mitingde basına ve kamuoyuna duyurdu.

Bakan Faruk Çelik, Yalçınkaya’nın yerel seçimlerde çok güçlü olduğunu ve Ak Parti çatısı altında seçimlere girmesini istedi. Yalçınkaya bu teklife olumsuz yanıt verdi.

Bakan Çelik ile özel bir odada görüşme yapan Eski Milletvekili Mehmet Yalçınkaya, Bakan ile ne konuştuğunu tek tek açıkladı.

İşte Bakan ile Yalçınkaya arasında geçen siyaset diyalogu

Yalçınkaya 10 dakikalık görüşmenin perde arkasını Milliyetçi Hareket Partisi’nin düzenlediği mitinde Basın mensuplarına mitinge katılan partililerle paylaştı.

Bakan Çelik ve Yalçınkaya İkilisi arasında geçen diyalogun üzerinde 48 saatin geçtiğini belirten Yalçınkaya, ‘çok hızlı bir trafik yaşandı ve çok sorulara muhatap oldum. Onu sizlerle paylaşmak istiyorum. Sayın Bakanımız defalarca beni aradı, davet etti bende gittim kendisi ile görüştüm. Kendisiyle görüştüm ve bu görüşme herkesin önünde oldu. Ama orada neler konuşuldu bunu sizinle paylaşmak istiyorum…

Bakan’ın söylediği şu; Ovada nasıl bir Mehmet Yalçınkaya fırtınası estirmişsin ki, ova bu hale gelmiş.’ Dedim ki Sayın Bakanım ben 12 yıldır bu siyasette değilim. Bende size soruyorum, siz 12 yıl dışarda kalın gidin Bursa’nın çeyreğini sallayın’, ‘yapamam’ dedi. Size ihtiyacımız var aramızda görmek istiyoruz. Bizimle olmanızı istiyoruz. Dedi.

Bende kendisine şunu söyledim. Benim Ak Partiye müracaatım yok, arkadaşlarıma söz verdim Salı günü saat 13:00’da Eyyübiye Meydanında olacağım. Teşekkür ettim oradan ayrıldım.’ İfadelerini kullanan Yalçınkaya bunun üzerine dün Milliyetçi Hareket Partisi’nde Akçakale Belediye Başkanlığı için resmen aday adayı oldu.

Partide büyük bir sevinç ile karşılanan Mehmet Yalçınkaya, yerel seçimlere çok iddialı olduğu gözlendi. Öte yandan Harran Belediye Başkanlığı içinde Mahmut Özyavuz, MHP’den aday adayı oldu.

Düzenlenen mitinge MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, Eski Milletvekili Muzaffer Çakmaklı, MHP Akçakale Belediye Başkan Aday adayı Mehmet Yalçınkaya, MHP Harran Belediye Başkan Aday adayı Mahmut Özyavuz, MHP İl Başkanı İbrahim Özyavuz, yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda partiye gönül vermiş vatandaşlar katıldı.

Haber Ali Uzun / Urfastar

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.