banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Yahlizade Milletvekili Aday adayı oldu

7 Haziran seçimleri öncesinde seçimlere girecek olan partiler milletvekili aday adayı başvuruları devam ediyor

 

Akparti’den yerel seçimlerde büyükşehir aday adayı olan inşaat yüksek mühendisi Enver Sedat Yahlizade milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu

 

Akparti’den milletvekili aday adayı başvurusunu parti yöneticilerine yapan Yahlizade  yaptığı açıklamada halka hizmet için aday adayı olduğunu ifade etti

 

Enver Sedat YAHLİZADE KİMDİR
İnşaat Yüksek Mühendisi

Şanlıurfa ilinin Yeşilce mezrası doğumlu olan Enver Sedat Yahlizade, ilköğretimini Şanlıurfa’da bitirdikten sonra Gaziantep 19 Mayıs Lisesinde ortaöğretimini tamamladı. Trakya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Makina Mühendisliği bölümünü birinci sınıfını okurken tekrar girdiği Üniversite sınavında Dumlupınar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünü kazandı ve aynı üniversiteden başarıyla mezun oldu. Daha sonra Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Betonarme Yapı Anabilim dalında yüksek lisans eğitimini tamamladı.

İkinci Fakülte olarak Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu olup yabancı dil olarak İngilizce bilmektedir.

Akademik araştırmalara olan ilgisinden dolayı yurt içi ve yurt dışı yayınları mevcuttur. (Research into Concrete Blocks with Waste Glass)

Konuk olarak Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümüne zaman zaman derslerine girmekte olup, özellikle pratik mesleki tecrübelerini genç meslektaş adaylarıyla paylaşmaktadır.

Sivil toplum kuruluşlarına önem veren Enver Sedat 2006-2007 yılları arası İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Temsilciliği yönetim kurulu üyesi, 2008-2010 yılları arası İnşaat Mühendisleri Odası Şanlıurfa İl Başkanı olarak görev yaptı.

Yazarlığa olan ilgisinden dolayı gazete ve dergilere zaman zaman yazılar yazmakla beraber Sanliurfa.com’ da köşe yazarlığı yapmaktadır. Köşe yazılarında, Şanlıurfa başta olmak üzere genellikle kentlerin sorunlarını dile getirmekte ve mühendis bakışıyla çözüm önerileri sunmaktadır.

Uzun zamandır müzikle de ilgilenmekte olup ŞURKAV ve Harran Üniversitesi tarafından organize edilen Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği konserlerinde korist ve solist olarak yer almaktadır. Enstrüman olarak bağlama çalmaktadır.

Hayatının projesi olarak benimsediği Harran Üniversitesi Osmanbey Kampusu’nun tüm altyapısını başından sonuna kadar; başta tüm altyapısı olmak üzere (Galeri hatları, yağmursuyu drenajları, atıksuyu hatları, içme suyu şebekeleri, çevre sulama suyu hatları, su depoları, kızgın su sistemli kalorifer tesisatı ısıtma sistemleri, ısı teshin merkezi, 16,5 km Enerji Nakil Hattı, Alçak gerilim hatları, Orta gerilim hatları, Giriş-Çıkış hücreleri, Kompanzasyon panoları, Trafo binaları inşası), tüm altyapısıyla asfalt yolları ( kazı ve dolgu işleri, alttemel malzemesi, temel malzemesi, serme sulama sıkıştırma işleri, binder tabakası asfalt kaplama işleri ) ve özellikle toplam 70.000 metrekare olan dört adet suni gölet ve peyzaj işleriyle birlikte olmak üzere, ülkemizdeki en önemli kampuslarından birini inşa ederek şantiye şefi olarak harikulade bir mühendislik eseri ortaya çıkarmıştır.

Yine Harran Üniversitesi 600 Yataklı Araştırma ve Uygulama Hastanesi gibi çok ciddi bir inşaatı başından sonuna kadar şantiye şefi olarak inşa etmiştir.

2003 yılında kendi şirketini kurarak müteahhitlik ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Taahhüdünü üstlendiği tüm işleri başarıyla tamamlamıştır. Meslek hayatında, Teknik Şartnameleri ve Yönetmelikleri ilke edinerek Müteahhitliğini ve sorumluluğunu üstlendiği tüm işleri, mühendislik çizgisinden sapmayarak kaliteli ve ekonomik bir şekilde tamamlamaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.